Στην ανάρτηση για το πετιμέζι, έδωσα σαν πρώτη εφαρμογή του πολύτιμου αυτού παρασκευάσματός μου το ντρέσιγκ της σαλάτας της παραπάνω […]
Blog
Σταφιδόπιτα
Κέικ-πίτα του Σεπτέμβρη! Πριν φυλάξω τις φετινές σταφίδες, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μερικές για μια παραδοσιακή σταφιδόπιτα. Η συνταγή υπάρχει σε […]
Τέλος εποχής
Η διατήρηση των τροφίμων δεν είναι βέβαια τωρινή επινόηση. Απλά έχουν αυξηθεί τα μέσα διατήρησης .Η κατάψυξη ας πούμε, επιτρέπει […]
Πετιμέζι
Γλυκαντικό με μεγάλη αξία! Πολύτιμο, δυσεύρετο, άλλο ένα φάρμακο που παρασκευάζεται στο σπίτι με υλικά από τη φύση. Στο σπίτι […]
Βραβείο! και ….ωχ!
Το Αστέρι της Αστεράτης Κουζίνας μου έκανε την τιμή να με βραβεύσει.Είναι το πρώτο μου βραβείο και την ευχαριστώ πολύ. Ούτε […]
Πρασοσέλινο του Σεπτέμβρη
-Ήντα ψήνεις και μυρίζει; -Κεντανέ* με κερεβίζι** * πράσα ** σέλινο Χαρακτηριστικό στιχάκι που με δυό λόγια δηλώνει και […]
Σφακιανές πίτες (σφακιανόπιτες)
Η νοστιμιά της απλότητας Οι σφακιανές πίτες (σφακιανόπιτες τις λέμε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους τους σφακιανούς…) είναι […]
Τηγανητή κολοκύθα σαβόρε
Με τις όμορφες γλυκοκολοκύθες! Η Σταχτοπούτα ήταν από τα αγαπημένα μου παραμύθια . Ευτυχώς ή δυστυχώς αρκετά νωρίς αντιλήφθηκα ότι οι […]
Ρακόμελο το γλυκόπιοτο
Το “μαγικό” φίλτρο της Κρήτης! Θες ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που έλεγε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις της ρακής γιατί οι […]
Κοτόπουλο με στάρι (χόντρο)
Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας χρησιμοποιούν τόσο πολύ το στάρι στη μαγειρική. Στην κουζίνα της Κρήτης η […]