Διατροφή & υγεία

Η δύναμη των τροφών!

Η δύναμη των τροφών!

Άραγε τι αποδείξεις έχουμε για το πώς οι τροφές μπορεί να συμβάλουν στη διατήρηση της καλής υγείας;

Οι ενδείξεις όλο και αυξάνουν, συνήθως από τυχαία περιστατικά ή κατόπιν μελέτης. Μόλις αποκαλύπτονται οι μυστικοί μηχανισμοί των τροφών, οι απεριόριστες δυνατότητες τους δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Πρωτοπόροι επιστήμονες ανακάλυψαν συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους οι τροφές μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες ασθένειες, από την καταπολέμηση ιών μέχρι και την πρόληψη του καρκίνου.

Έτσι οι αρχαίες θεωρίες περί των τροφών μεταμορφώνονται σε νέα επιστημονικά δεδομένα, που πρόκειται να αλλάξουν τα πιστεύω μας για τις τροφές και τον αντίκτυπο τους στη ζωή μας.
Υπάρχει πλέον, μία εξέλιξη στον τρόπο που σκεφτόμαστε σχετικά με τις τροφές. Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε την φαρμακευτική τους δράση και τον τρόπο που πρέπει να τις εντάξουμε στην καθημερινότητα μας. Όπως ο Ιπποκράτης, έτσι και εμείς αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι τροφές αποτελούν ισχυρό φάρμακα ικανά να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ασθένεια υπάρχει αυτή την στιγμή.

Οι ανακαλύψεις που αφορούν τόσο τις ασθένειες όσο και την φαρμακευτική δραστηριότητα των τροφών ενώνονται προσδίδοντας νέα ισχύ και ζωτικότητα.

Οι επιστήμονες αρχίζουν να κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο οι τροφές και τα χημικά συστατικά τους ασκούν αρνητική επίδραση στις ασθένειες σε κυτταρικό επίπεδο. Ενώ κάποτε θεωρούσαν τις τροφές απλώς πηγές μεμονωμένων θρεπτικών ουσιών, σήμερα έχουν αρχίσει να εξερευνούν τη γενικότερη φαρμακολογική τους πολυπλοκότητα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα φυτά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της διατροφής μας, είναι φαρμακευτικά ενεργά. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τοποθετούμε τις ουσίες τους στα φάρμακα μας.

Συμπερασματικά, αυτό που διαχωρίζει τις σύγχρονες γνώσεις που έχουμε για τις τροφές από τις παραδοσιακές είναι η κατανόηση του μηχανισμού με τον οποίο οι τροφές ελέγχουν την ανθρώπινη φυσιολογία!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Γιώργος Αντάσουρας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί στα Χανιά όπου και κατοικεί με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά του. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχοντας αποκτήσει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, από το 2010 έως και σήμερα λειτουργεί την δική του ανεξάρτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος. Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο