Γαστρονομικά νέα

Restaurant 100 Αwards 2019

Restaurant 100 Αwards 2019

Μια πολύ τιμητική επιλογή,  μια ανάρτηση εξ αναβολής!

Το είχα ανακοινώσει με περίσσια χαρά ότι είχα επιλεγεί ως μέλος της κριτικής επιτροπής για τα Restaurant 100 Αwards του 2019.  Ψήφισα με συνέπεια- και με αίσθημα ευθύνης θα έλεγα- εστιατόρια που είχα επισκεφτεί και πραγματικά είχα εκτιμήσει. Δυστυχώς προσωπικοί λόγοι, καθόλου ευχάριστοι (οι στενοί φίλοι γνωρίζουν…), δεν μου επέτρεψαν να είμαι στην τελετή απονομής των βραβείων αν και θα το ήθελα πάρα πολύ.

Restaurant 100 Αwards 2019

Ήξερα ότι θα ήταν εκεί μερικοί από τους πιο διάσημους γευσιγνώστες της χώρας τους οποίους θα ήθελα πολύ να γνωρίσω. Ήξερα ότι θα ήταν αρκετοί από τους πιο διάσημους επαγγελματίες της εστίασης , δημιουργοί-ιδιοκτήτες αρκετών από τα εστιατόρια που είχα ψηφίσει και chefs που θαυμάζω και θα ήθελα να δω από κοντά. Ήξερα ότι θα είναι άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους που θα ήθελα να συναντήσω.  Είναι μεγάλη η τιμή να είμαι στην ίδια επιτροπή με εκείνους!

Εδώ το βίντεο απονομής (διάρκεια περίπου 4,5 λεπτά):

Είπαμε όμως, συνέτρεξαν λόγοι ανωτέρας βίας (ευτυχώς έχουν ήδη ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό) που ήταν στην κορύφωσή τους εκείνες τις μέρες, κι έτσι παρόλο που ήμουν στην Αθήνα δεν μπόρεσα να παραβρεθώ.   Έτσι όταν πριν 2-3 μέρες έλαβα με  e-mail το βίντεο απονομής των βραβείων, το παρακολούθησα πάλι με μια μικρή ζήλεια που δεν ήμουν εκεί. Με μεγάλο ενδιαφέρον είχα παρακολουθήσει και το βίντεο ολόκληρης της τελετής, τώρα όμως βρήκα την ευκαιρία  να κάνω μια ανάρτηση γι αυτόν τον ωραίο θεσμό που έχει ήδη καθιερωθεί (μετρά 3 χρόνια πια) και -πέρα από τα αυτονόητα συγχαρητήρια και τον κατάλογο των βραβευθέντων που είχαμε ούτως ή άλλως ανακοινώσει εδώ– να καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία. 

Εδώ το βίντεο ολόκληρης της τελετής (διάρκεια περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά): 

Η ψηφοφορία ήταν απόλυτα ελεύθερη, απόλυτα δίκαιη χωρίς καμιά επιρροή από κανένα! Οι κατηγορίες σοφά επιλεγμένες, ώστε να μπορεί κάποιος να ψηφίσει εστιατόρια από τα πιο διάσημα ώς τα πιο ανώνυμα. Ψήφισα αυτά τα εστιατόρια που έχω επισκεφτεί και έχω συστήσει ούτως ή άλλως σε κάποιους φίλους που με έχουν ρωτήσει. Υπόψιν ότι η κρίση μου είναι αμερόληπτη γιατί δεν είχα από κανένα κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση για να έχω βγάλει λάθος συμπεράσματα! Εξάλλου δεν είμαι αναγνωρίσιμη (τα ΜΜΕ της Κρήτης δεν αντιλήφθηκαν καν τη συμμετοχή μου στην επιτροπή, ενώ έκαναν εκτενείς αναφορές στο θεσμό) οπότε κάποιοι από αυτούς τους επαγγελματίες είτε στην Κρήτη είτε αλλού, δεν γνωρίζουν ότι πέρασα από το εστιατόριό τους!

Restaurant 100 Αwards 2019

Πολλά από τα εστιατόρια που ψήφισα εδώ στην Κρήτη και αλλού,  είναι στα βραβευμένα και χαίρομαι πολύ που η επιλογή μου ταυτίζεται με αρκετών από τους πιο διάσημους γευσιγνώστες! Κάποια από τα αγαπημένα μου δεν εμφανίστηκαν φέτος στα βραβευμένα αλλά είμαι βέβαιη ότι κάποια στιγμή θα «ανακαλυφθούν». Ελπίζω  να καταφέρω να επισκεφτώ και τα υπόλοιπα που βραβεύτηκαν, ειδικά εδώ στην Κρήτη, παρ’ όλες τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού. 

Restaurant 100 Αwards 2019

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές του θεσμού και σε όλους όσους διακρίθηκαν! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα κρητικά εστιατόρια που είναι στη λίστα των βραβευθέντων εντός και εκτός Κρήτης! Εύχομαι πολλές διακρίσεις και καλή συνέχεια!

Και του χρόνου! 

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο