Ολοκληρώθηκε η τριήμερη Γιορτή της Γης στο Αρκαλοχώρι

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αρκαλοχωρίου Κρήτης οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τη Γιορτή της Γης στις 30 Ιουνίου και 1 και 2 Ιουλίου 2018. Κεντρικό θέμα της γιορτής ήταν οι παραδοσιακές ποικιλίες με προσφορά σπόρων στις 1 και 2 Ιουλίου 2018. Στις φωτογραφίες βλέπετε πως ήταν οργανωμένη η διανομή των σπόρων.

20180701 155008

Ο κάθε επισκέπτης συμπλήρωνε τα στοιχεία του, όλες οι ποικιλίες είχαν έναν κωδικό αριθμό και οι επισκέπτες συμπλήρωναν αυτόν τον αριθμό σε ένα χαρτάκι και στη συνέχεια οι εθελοντές τους έδιναν τους σπόρους που ζήτησαν. Οι σπόροι που μοιράστηκαν δωρίθηκαν στο σύλλογο Αρκαλοχωρίου από το Πελίτι, το Πελίτι Κοζάνης, το Πελίτι Δράμας το Πελίτι Αίγινας, από συνεργαζόμενους καλλιεργητές του Πελίτι, από καλλιεργητές από την Κρήτη και άλλες οργανώσεις από την Κρήτη όπως οι «Σπορίτες» από τα Χανιά.

Παράλληλα πραγματοποιούνταν μια σειρά από εργαστήρια για παιδιά αλλά και ενήλικες, πλέξιμο καρέκλας, κεραμικής, ανεμόμυλου, σπόρων, κατασκευών με σπόρους κ.α.

 

 

 

Επίσης και τις τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων με περίπτερα αξιόλογων επιχειρήσεων της περιοχής που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες, ανάμεσά τους και εκείνη της δημιουργού του site μας, Ευαγγελίας Κασσαπάκη με θέμα “Καλλιέργειες στην Κρήτη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα”.

Δείτε παρακάτω το video με το ρεπορτάζ από το ΚΡΗΤΗ TV.

Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο Ανοιχτό θέατρο στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου με Ψαραντώνη και Βασίλη Σταυρακάκη έκλεισε η Γιορτή της Γης, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου. 

Μάλιστα οι διοργανωτές τίμησαν τον Ψαραντώνη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πιο ωραίο δώρο που έπιασα στα χέρια μου ποτέ».

Ο κόσμος έμεινε ενθουσιασμένος από την άριστη διοργάνωση και την άψογη φιλοξενία και όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου!

Print Friendly, PDF & Email