Γαστρονομικά νέα

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης μιλάει για το 5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης μιλάει για το 5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Στο πλαίσιο του 5ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, είχαμε την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία με τον κύριο Γιάννη Μαστοράκη, Δήμαρχο του Δήμου Χερσονήσου, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο διαγωνιστικό κομμάτι. Ιδού τα όσα μοιράστηκε μαζί μας.

Ε: Κύριε Μαστοράκη, ποιές είναι οι εντυπώσεις σας από την εμπειρία σας ως κριτής στον διαγωνισμό;

Α: Οι εντυπώσεις μου συνολικά είναι άριστες. Είδα πλήθος παραδοσιακών συνταγών που κάλυπταν ένα μεγάλο εύρος της κρητικής  κουζίνας, ενώ αυτό που διέκρινα στα πιάτα ήταν ότι διατηρούσαν την κλασική γεύση τους αλλά ταυτόχρονα είχαν και τον προσωπικό τόνο των ανθρώπων που τα δημιούργησαν. Οι συνταγές περιείχαν πολλά από τα προϊόντα μας και μου άρεσε η έμφαση που δόθηκε στην εποχικότητα, για παράδειγμα είδα πολλές συνταγές με αγριόχορτα. Μου έκανε θετική εντύπωση το γεγονός ότι τόσο οι παλιοί αλλά κυρίως οι νέοι μάγειρες μπαίνουν σε διαδικασία να συλλέξουν τα υλικά τους, να πληροφορηθούν για παραδοσιακές και νέες τεχνικές, να αναπτύσσουν σύγχρονη αντίληψη για το στήσιμο πιάτων και γενικά να έχουν κίνητρο να εξελίξουν τη δουλειά τους.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης μιλάει για το 5ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Ο κύριος Μαστοράκης ως μέλος της κριτικής επιτροπής στα δεξιά της φωτογραφίας

Ε: Ποιές είναι οι εντυπώσεις σας από την συνολική διοργάνωση;

Α: Θεωρώ ότι το 3ημερο των εκδηλώσεων (σ.σ.: στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ για την προώθηση των κρητικών προϊόντων) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Επιμελητήριο έδειξε ότι έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα που επικρατεί αυτή την στιγμή στην αγορά και τους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Στόχος παραμένει η γεφύρωση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή, τις υπηρεσίες μας, και όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ε: Τι κινήσεις πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει η πολιτεία για να στηρίξει την «κρητική κουζίνα»;

Α: Η πολιτεία με την συνδρομή της, μπορεί να διαδραματίσει επικουρικό ρόλο σε όλες τις σχετικές προσπάθειες που γίνονται. Ένα πρώτο βήμα είναι η τοποθέτηση της γαστρονομίας σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με όλα αυτά που συνθέτουν τις τουριστικές δυνατότητες του τόπου μας.

Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο