Έξω από την κουζίνα

Επιστροφή κι ένα μικρό δωράκι

Χωρίς συνταγή αυτή τη φορά! 

DSC_0187

Πέρασαν κάμποσες μέρες από την τελευταία ανάρτηση. Μόνος κάποιες κοινοποιήσεις παλιότερων αναρτήσεων έγιναν στη σελίδα μου και όπως είδα τις τιμήσατε με μεγάλη επισκεψιμότητα. Αιτία ήταν η απουσία μου από την Κρήτη, ευτυχώς για καλή αιτία…

DSC_0189

Ένα ολιγοήμερο ταξίδι στην Αιώνια Πόλη ήταν ό,τι χρειαζόμασταν μετά από ένα πολύ κουραστικό Ιούνη. Τα εισιτήρια υπήρχαν ως βραβείο από την Aegean για τη διάκρισή του blog στο διαγωνισμό FOOD BLOG AWARDS 2015 του Βημαgourmet,   και το ταξίδι οργανώθηκε εύκολα  με τη βοήθεια σχετικών ταξιδιωτικών ιστοσελίδων.

Ρωμη6

Οι 6 μέρες είναι πολύ λίγες για να απολαύσει κανείς αυτή την υπέροχη πόλη αλλά αρκετές για να «πάρει μυρουδιά»  απ’ όλα όσα έχει να προσφέρει. Κουραστήκαμε αλλά γυρίσαμε γεμάτοι με εικόνες και συναισθήματα.

Ρωμη3

Σε όλα τα επίπεδα, η Ρώμη είναι υπέροχη. Τέχνη, πολιτισμός, ιστορία, γαστρονομία, αγορές , ό,τι κι αν ενδιαφέρει ένα ταξιδιώτη θα το βρει στη Ρώμη.

Ρωμη5

Υπαίθριο μουσείο χαρακτήριζε το ιστορικό της κέντρο κάποιο σχόλιο στις ιστοσελίδες που έψαχνα για πληροφορίες,  και έτσι  είναι!

Ρωμη7

Όσο για το Βατικανό  και τον Άγιο Πέτρο πάλι θα χρησιμοποιήσω μια φράση που κάπου είδα ψάχνοντας : «περισσότερη τέχνη απ’ όση μπορεί να αντέξει κάποιος σε μια μέρα!». Αληθινό πέρα για πέρα.

Ρωμη8

Γαστρονομικά, απολαύσαμε μερικές από τις διάσημες μακαρονάδες,  πίτσες , πανίνι,  δύο διάσημα πιάτα «αλά Ρομάνα» και φυσικά γλυκά, παγωτά και καφέδες!

Ρωμη4-001

Είχαμε την τύχη να φάμε σε καλά εστιατόρια (οι πληροφορίες που είχα συλλέξει δεν έπεφταν έξω) εκτός από μια περίπτωση. Ειδικά σε μια τρατορία πήγαμε τρεις φορές και φύγαμε ενθουσιασμένοι και τις τρεις!

Ρωμη2

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αγοράσω κάποια βιβλία και σχεδόν όλα τα περιοδικά με συνταγές της Γείτονος, μιας και η ιταλική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου και πολύ κοντά στα γευστικά μας πρότυπα.Μπορώ να πω μάλιστα ότι τα περιοδικά με συνταγές (όχι τα βιβλία) ήταν από τα πιο φτηνά πράγματα που είδα στη Ρώμη! 

Ρωμη1

Δυστυχώς οι εκδόσεις στα αγγλικά ήταν περιορισμένες στα βιβλιοπωλεία που επισκέφτηκα. Ένα απ’ όλα τα βιβλία αγοράστηκε εις διπλούν, ώστε να αποτελέσει δώρο επιστροφής σε κάποιον/α από τους αναγνώστες της σελίδας.

DSC_0189 (2)

Όταν πάμε ταξίδι δεν θυμόμαστε όλους τους δικούς μας κρατώντας τους έστω ένα μικρό σουβενίρ;  Έτσι θέλω να δείτε και τούτο το βιβλίο… Είναι μια συλλογή από 100 ιταλικές συνταγές στην αγγλική γλώσσα, από την Barilla Academia, και τον chef Mario Crazia, το καλύτερο που μπόρεσα να βρω στα Αγγλικά. 

DSC_0089
                                                                                                         Ξίδια για πολύ πλούσιους!

Το βιβλίο θα δοθεί με κλήρωση, ανάμεσα στους αναγνώστες που θα αφήσουν σχόλιο εδώ  ή στην ανάρτηση στη σελίδα του site στο facebook, αφού πατήσουν το “μου αρέσει” (like) στη σελίδα και στην ανάρτηση. Η σελίδα μας είναι εδώ: https://www.facebook.com/cretangastronomy.gr/

DSC_0559

Πειραματισμοί επιβάλλονται, μιας και εκτός από τα τυριά, τα υπόλοιπα υλικά λίγο πολύ μπορούν να αντικατασταθούν από δικά μας. Μεσόγειος! 

Καλή εβδομάδα! Καλά να περνάτε!

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο