Τα κέικ ψήνονται συνήθως στους 175 έως 180 βαθμούς Κελσίου, εκτός αν συστήνεται διαφορετικά. ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ. Μπαίνουν λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα του φούρνου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν περάσουν τα τρία τέταρτα του συνολικού χρόνου ψησίματος. Δηλαδή για ένα κλασικό κέικ που συνήθως χρειάζεται μια ώρα για να ψηθεί, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά. Αν η επιφάνεια αρπάξει, σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος το κέικ όταν επιτραπεί το άνοιγμα του φούρνου. Δοκιμάζουμε αν το κέικ είναι ψημένο βυθίζοντας ένα μαχαίρι με λεπτή λάμα στο κέντρο του. Πρέπει να βγαίνει καθαρό. Δεν τα αφήνουμε όμως να παραστεγνώσουν. Όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο μέσα στη φόρμα και μετά αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.