Άρθρα

Κάτι σαν editorial

Κάτι σαν editorial

Εξέλιξη: Το σύνολο των διαδοχικών αλλαγών ή φάσεων που συμβαίνουν σε κάτι, βρήκα κάπου. Η σταδιακή βελτίωση, βρήκα αλλού. Μπορεί ένα blog που ξεκίνησε το 2010 σαν απλό χόμπι και διέξοδος, διαρκώς να εξελίσσεται; Μπορεί η παράδοση να συμπορεύεται με την τεχνολογία και την σύγχρονη αισθητική; Μπορούν ιστορικές και λαογραφικές αναφορές να έχουν θέση σε ένα blog μαγειρικής;

Κάτι σαν editorial

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα, η απάντηση είστε εσείς, οι αναγνώστες του «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους». Οι τουλάχιστον 200.000 μοναδικοί επισκέπτες της σελίδας κάθε μήνα, οι 25.000 φίλοι στο facebook που αυξάνονται καθημερινά, οι χιλιάδες φίλοι που βράβευσαν την ιστοσελίδα με την ψήφο τους στους διαγωνισμούς του BHMAgourmet ως το καλύτερο blog παραδοσιακών συνταγών στην Ελλάδα για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Ας μη μιλάω μόνο με αριθμούς. Είσαι εσύ που θυμήθηκες μια ξεχασμένη συνταγή της γιαγιάς σου εδώ μέσα. Είσαι εσύ που «μύρισες λίγο αέρα Κρήτης» ενώ είσαι στην Αθήνα, στην Γερμανία, στις ΗΠΑ ή αλλού. Και για να μην το βαραίνω άλλο, είσαι εσύ που απλά πεινούσες και ήθελες κάτι σπιτικό για να φας (με αγαπημένους ή μόνος) αντί να παραγγείλεις!

Κάτι σαν editorial

Το «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους» είναι δημιούργημα της μητέρας μου. Αναπόφευκτα λοιπόν, το αισθάνομαι  σαν ένα μικρό αδερφάκι. Έχω νιώσει ακόμα και «αδερφική ζήλια» για τον χρόνο που τρώει στο σπίτι αφού και για να φάμε πρέπει πρώτα να πέσουν τα φλας! Αστειεύομαι φυσικά, η αλήθεια είναι ότι έχω δει τι κόπο θέλει η «ανατροφή» του και θέλω να το βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ για να συνεχίσει να μεγαλώνει και να προοδεύει.

Και κάπου εδώ ας επιστρέψουμε στην «εξέλιξη».

Στόχος του site στη νέα εποχή είναι να αποτελέσει έναν γαστρονομικό οδηγό μέσα από τον οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει όσα χρειάζεται σχετικά με την κρητική κουζίνα. Έχουμε αρκετές ιδέες τις οποίες θα εισάγουμε σταδιακά αλλά θα χρειαστούμε και την δική σας βοήθεια. Στην επικοινωνία μπορείτε να μας στείλετε τις προτάσεις, τις ιδέες σας, τα «καλώς ή κακώς κείμενα» μας. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τα πάντα όμως σίγουρα θα  λάβουμε κάθε μήνυμα υπόψιν όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Ήδη είχαμε μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση του site το Φθινόπωρο και η ανταπόκρισή σας υπήρξε ιδιαίτερα θετική. Ελπίζουμε οι αλλαγές να συνεχίσουν να σας ικανοποιούν και να αυξήσουν κι άλλο το ενδιαφέρον σας για την σελίδα.

Για την στήριξη και την αποδοχή σας όλα αυτά τα χρόνια, σας χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Για τα επόμενα που έρχονται, σας δίνουμε μια υπόσχεση-στοίχημα για εμάς: το «Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους» θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται διαρκώς αλλά ταυτόχρονα θα διατηρεί όλα τα στοιχεία που το έκαναν τόσο αγαπητό σε εσάς αυτά τα 7 χρόνια.

Ο περίπλους συνεχίζεται…

Κάτι σαν editorial

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο