Κανελόζουμο

Το ζουμί που προκύπτει όταν βράσουμε ξυλάκια κανέλας σε νερό και αφήσουμε να χλιαρύνει. Συνήθως, για να προκύψει μία φλυτζάνα βράζουμε για 1-2 λεπτά 1 και 1/4 φλυτζάνα νερό με 2 ξύλα μήκους 5 cm.

Καθάρισμα βουτύρου

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε σε ένα μπολ προσέχοντας να αφήσουμε στην κατσαρόλα το γαλακτώδες υγρό που έχει προκύψει. Εναλλακτικά, αφού κρυώσει βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και όταν στερεοποιηθεί τρυπάμε την επιφάνεια και αδειάζουμε το υγρό που έχει μείνει στον πάτο. Ξαναλιώνουμε το βούτυρο για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε. Συνήθως από 250 gr βούτυρο σε πλάκα προκύπτουν περίπου 175 gr καθαρισμένο βούτυρο.

Καβούρντισμα Σουσαμιού

Καθαρίζουμε το σουσάμι από ξένα σώματα, το βάζουμε σε σουρωτήρι με σίτα και το ξεπλένουμε αρκετά. Αφήνουμε να στραγγίξουν τα περισσότερα υγρά και το αδειάζουμε σε ταψί (να είναι απλωμένο, με πάχος το πολύ 1 cm) ή σε τηγάνι. Το βάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς και το ανακατεύουμε πότε-πότε μέχρι να στεγνώσει εντελώς και να αρχίσει να μυρίζει ευχάριστα. Για πιο γρήγορα, το βάζουμε σε τηγάνι και το ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μυρίσει. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια γιατί τα σποράκια του πετιούνται πέρα δώθε αν υπερθερμανθούν.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο στο youtube:

Μετάβαση στο περιεχόμενο