Δέσιμο Μαρμελάδων

Δοκιμάζουμε τη μαρμελάδα μας βγάζοντας λίγη σε ένα κρύο πιατάκι, την απλώνουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αν δεν σμίγει όταν χαράξουμε “δρόμο” με το δάκτυλο ή το κουταλάκι είναι έτοιμη. Στη διάρκεια του πειράματος,απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Αν έχουμε θερμόμετρο μαρμελάδας είναι δεμένη στους 103 – 107 βαθμούς, ανάλογα πόσο ρευστή μας αρέσει. Εγώ συνήθως τις αφήνω στους 105 βαθμούς.

Δέσιμο Σιροπιού Γλυκών Κουταλιού

Δοκιμάζουμε ως εξής: Παίρνουμε με ένα κουταλάκι πολύ λίγο σιρόπι από την κατσαρόλα και το αδειάζουμε σε ένα παγωμένο πιατάκι σταγόνα-σταγόνα. Αν είναι δεμένο δεν θα σκορπούν εύκολα αυτές οι σταγόνες και μόλις κρυώσουν θα έχουν τη γνωστή μελένια υφή. Προσωπικά, τις αγγίζω με το δάκτυλο… (Ωστόσο, έχουμε κατεβάσει το γλυκό από το μάτι). Όταν είναι έτοιμο, το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Οι συνήθεις θερμοκρασίες (αν υπάρχει θερμόμετρο σιροπιού) για το δέσιμο των γλυκών είναι από 103 ως 105 βαθμούς.

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο