Μαυροκούκι

Γνωστό από την αρχαιότητα ως «μελάνθιον». Μεσογειακό μπαχαρικό με το οποίο πασπαλίζουμε ζύμες (χαρακτηριστικό του φτάζυμου) αλλά και σαλάτες. Παρόλο που αναφέρεται και ως μαύρο σουσάμι δεν πρόκειται για σουσάμι, δεν ανήκουν καν στην ίδια οικογένεια φυτών.  Στην Κρήτη όμως το λέμε και μαυροσίσαμο.

Μαρούβισμα

Όταν λέμε ότι ένα φαγητό πρέπει να μαρουβίσει εννοούμε ότι δεν πρέπει να σερβιριστεί αμέσως αλλά να μείνει λίγο στην κατσαρόλα μετά το τέλος του μαγειρέματος, ώστε να “ηρεμήσουν” οι χυμοί του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο