Αρισμαρί

Δεντρολίβανο

Ανέπιασμα προζυμιού

Η προσθήκη χλιαρού νερού και αλευριού στο προζύμι και το ανέβασμά του

Ανέπιασμα μαγιάς

Η διάλυση της μαγιάς σε χλιαρό νερό ή γάλα με λίγο αλεύρι και το άφρισμα αυτού του χυλού.

Αμπερόζα

Αμπερόριζα

Αλουσιά (Αλυσίβα)

Η αλυσίβα είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές συνταγές. Γίνεται με στάχτη από καθαρά ξύλα ως εξής: Βράζουμε μια κουταλιά στάχτη με μια κούπα νερό και αφήνουμε να κατασταλάξει. Σουρώνουμε πολύ προσεκτικά με σουρωτήρι που έχουμε καλύψει με τούλι και βαμβάκι ή το περνάμε από φίλτρο καφετιέρας.

Αγνιά (επί ζύμης)

Αραιή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια αλλά σηκώνει λίγο αλεύρι ακόμη. Είναι όμως ζύμη κι όχι χυλός.

Αβάρσαμος

Δυόσμος

Μετάβαση στο περιεχόμενο