Το Αστέρι της Αστεράτης Κουζίνας μου έκανε την τιμή να με βραβεύσει.Είναι το πρώτο μου βραβείο και την ευχαριστώ πολύ. Ούτε […]
Blog
Πρασοσέλινο του Σεπτέμβρη
-Ήντα ψήνεις και μυρίζει; -Κεντανέ* με κερεβίζι** * πράσα ** σέλινο Χαρακτηριστικό στιχάκι που με δυό λόγια δηλώνει και […]
Σφακιανές πίτες (σφακιανόπιτες)
Η νοστιμιά της απλότητας Οι σφακιανές πίτες (σφακιανόπιτες τις λέμε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους τους σφακιανούς…) είναι […]
Τηγανητή κολοκύθα σαβόρε
Με τις όμορφες γλυκοκολοκύθες! Η Σταχτοπούτα ήταν από τα αγαπημένα μου παραμύθια . Ευτυχώς ή δυστυχώς αρκετά νωρίς αντιλήφθηκα ότι οι […]
Ρακόμελο το γλυκόπιοτο
Το “μαγικό” φίλτρο της Κρήτης! Θες ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που έλεγε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις της ρακής γιατί οι […]
Κοτόπουλο με στάρι (χόντρο)
Δεν ξέρω αν σε άλλα μέρη της Ελλάδας χρησιμοποιούν τόσο πολύ το στάρι στη μαγειρική. Στην κουζίνα της Κρήτης η […]
Όταν οι bloggers παίζουν…
Μια από τις καλύτερες food bloggers της ελληνικής μπλοκόσφαιρας, η γλυκιά κυρία της μικρής κουζίνας που με υποδέχτηκε πολύ θερμά όταν πριν […]
Ψάρι με κρεμμυδάκια (“πλακί” κατσαρόλας)
Με ψάρι φρέσκο ή κονσέρβα ψαριού! Σαλμούς λέγανε στα μέρη μας έως και πρόσφατα, τα ψαρικά σε κονσέρβα (όχι τα […]
Διακήρυξη για την κρητική διατροφή
Καλό μήνα σε όλους και σε όλες. Σήμερα είπα να μη δώσω συνταγή, αλλά ένα κείμενο που θεώρησα σημαντικό. «Έχουν […]
Κρίθινα κουλουράκια διαίτης
Νόστιμα και υγιεινά! Τώρα κακώς τα λέω κρίθινα, ψιλομιγαδερά θα ήταν η σωστή ονομασία σύμφωνα με την ορολογία των μιγμάτων […]