Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της κρητικής κουζίνας είναι η χρήση των μυρωδικών χόρτων. Η πλούσια χλωρίδα του νησιού που […]
Blog
Φιλέτο ψαριού με χόρτα
Το μάραθο είναι το αγαπημένο μου μυριστικό-χορταρικό. Αν μου ζητούσαν να κατονομάσω τα φαγητά που προτιμώ, σίγουρα στις πρώτες θέσεις […]
Το “κορίτσι της ελιάς”, το δώρο μου, κι ένα ευχαριστώ!
Όταν η olivetreegirl ανακοίνωσε εδώ , στο υπέροχο blog της, ότι ήμουν η νικήτρια της κλήρωσης των υπέροχων δαχτυλιδιών της, δεν […]
Κυδώνι πελτές
Δύσκολος μεν, αξεπέραστος δε! Κυδώνια! Τα χρυσά φρούτα του Φθινοπώρου που έχουν πολλές χρήσεις τόσο στη Ζαχαροπλαστική όσο και στη […]
Φασουλόρυζο (ή τα απομεινάρια μιας μέρας)
Όταν για πρώτη φορά πριν κάμποσα χρόνια διάβασα σ’ ένα περιοδικό με θέματα υγείας διατροφής κλπ -δεν θυμάμαι αν ήταν […]
Το καθημερινό μας ψωμί
«Όλα είναι υφάδια της κοιλιάς και το ψωμί στημόνι» Αυτή η φράση τα λέει όλα για τη σημασία του ψωμιού […]
Σαλάτα με σπανάκι και ντρέσινγκ πετιμεζιού
Στην ανάρτηση για το πετιμέζι, έδωσα σαν πρώτη εφαρμογή του πολύτιμου αυτού παρασκευάσματός μου το ντρέσιγκ της σαλάτας της παραπάνω […]
Σταφιδόπιτα
Κέικ-πίτα του Σεπτέμβρη! Πριν φυλάξω τις φετινές σταφίδες, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μερικές για μια παραδοσιακή σταφιδόπιτα. Η συνταγή υπάρχει σε […]
Τέλος εποχής
Η διατήρηση των τροφίμων δεν είναι βέβαια τωρινή επινόηση. Απλά έχουν αυξηθεί τα μέσα διατήρησης .Η κατάψυξη ας πούμε, επιτρέπει […]
Πετιμέζι
Γλυκαντικό με μεγάλη αξία! Πολύτιμο, δυσεύρετο, άλλο ένα φάρμακο που παρασκευάζεται στο σπίτι με υλικά από τη φύση. Στο σπίτι […]