Το κρέας συνδυάζεται με λαχανικά στο κρητικό εδεσματολόγιο και το χειμώνα και το καλοκαίρι.Το κόκκινο κρέας του μοσχαριού και του […]
Blog
Σκραμπλ αυγών αλα …κρητικά και σφουγγάτο
Όταν οι δουλειές δεν μπορούν να περιμένουν,αναζητούμε τις εύκολες λύσεις στο φαγητό. Μια τέτοια λύση είναι οι ομελέτες.Σφουγγάτα τις λέμε […]
Σοφαγάδα ή συμπεθεριό (ή τουρλού ή μπριάμ)
Η μια γιαγιά μου το έλεγε σοφεγάδα, η άλλη τουρλού. Στα δυτικά του νησιού το λένε συμπεθεριό γιατί συγγενεύουν (εξ […]
Μπαμιελίδικο (κοτόπουλο με μπάμιες)
Τα λαχανικά είναι άφθονα αυτή την εποχή και μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και συνδυασμούς.Στην Κρήτη συνηθίζουμε πολύ να τα φτιάχνουμε […]
Αγία Μαρίνα Βόνης (…και μια λιχουδιά)
Το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Πεδιάδας Ηρακλείου είναι από τα μεγαλύτερα προσκηνύματα της Ελλάδας.Κάθε χρόνο οι προετοιμασίες για το […]
“Πόσο λάδι τρώνε, Θεέ μου”
«Πόσο λάδι τρώνε, Θεέ μου» ήταν η αυθόρμητη έκφραση του Δρ. Ancel Keys , αμερικανού ειδικού καρδιολόγου όταν σε επίσκεψή […]
Σιμιγδαλένιο
Ραβανί δεν το λες μιας και δεν περιέχει αυγά, σάμαλι δεν το λες μιας και δεν είναι νηστίσιμο.Ας το πούμε […]
Φάβα, με την κλασική συνταγή!
Όσπριο για όλες τις εποχές! Αν κάποιος πηγαίνει δυό συνεχόμενες μέρες σε γάμο εδώ στην Κρήτη και δεν είναι στην […]
Παξιμαδάκια λαδιού
Ίσως τα καλύτερά μου παξιμαδάκια! Κάθε καλοκαίρι , όταν ετοιμαζόμασταν για τη θάλασσα, η μάνα μου εκτός των άλλων ετοίμαζε […]
Σαλάτα ή κύριο πιάτο: στίφνος και βλίτα με κολοκυθάκια
Η καλύτερη βραστή καλοκαιρινή σαλάτα, αλλά και κύριο πιάτο για τους κρητικούς… Τώρα το καλοκαίρι πολύ συχνά το τραπέζι μας […]