Γλυκά

Ρολό-κορμός με μήλα

Ρολό-κορμός με μήλα

Νόστισμο και εμφανίσιμο!

Γλυκιά συνταγή στη σημερινή ανάρτηση που προέκυψε μετά από μια «αναδρομή» σε παλιότερα γλυκά όταν έφτιαχνα το μενού της προηγούμενης εβδομάδας. Γιατί-σκέφτηκα- να μη δοκιμάσω το ρολό με τα καλοκαιρινά φρούτα και με το πιο κοινό φρούτο του μήνα που είναι το μήλο κατά τη γνώμη μου; Να τος λοιπόν ένας κορμός με μήλα, ή αν θέλετε πείτε το ρολό με μήλα.

Ρολό-κορμός με μήλα

Το ρολό με φρούτα του καλοκαιριού είναι από τα γλυκά που μας αρέσουν, γιατί και το κέικ αντικαθιστά ωραία και έχει και μια πιο ζουμερή υφή που του πάει πολύ. Κι εμείς, και όσοι το έχουν δοκιμάσει, το βρίσκουν εξαιρετικό. Αμ’ έπος, αμ’ έργον λοιπόν.

Ρολό-κορμός με μήλα

Σκέφτηκα βέβαια ότι παρόλο που το μείγμα για το «παντεσπάνι» θα είναι το ίδιο, η προετοιμασία των μήλων πρέπει να γίνει διαφορετικά γιατί και πιο σκληρά είναι και θέλουν την κανελίτσα και το γαρύφαλλό τους. Ε, εκεί κοντά και λίγα σπασμένα καρύδια και η συνταγή έγινε καινούρια!

Για να του δώσω και μια πιο όμορφη εμφάνιση έφτιαξα κι ένα πηκτό γλάσο με αχνοζάχαρη και έτσι είχαμ ετο όμορφο-κατά τη γνώμη μου-αποτέλεσμα της φωτογραφίας.

Παρατηρήσεις

  1. Καλό είναι οι φέτες του μήλου να είναι λεπτές ειδικά αν τα μήλα μας είναι σκληρά. Τα δικά μου είναι συνήθως μήλα Λασιθίου, κάπως σκληρά αλλά πολύ αρωματικά. Αν δεν έχουν μαλακώσει κάπως πριν προσθέσουμε τον χυλό, τα αφήνουμε για λίγο ακόμη στον φούρνο.
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη γλύκα.
  3. Η ζάχαρη μπορεί να είναι εξ ολοκρήρου (και στον χυλό και στα μήλα) καστανή ή λευκή (ό,τι έχουμε…)
  4. Τυλίγουμε το ρολό ώστε να έχει μήκος τη μικρή πλευρά του ταψιού.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο