Vegan/vegetarian

Σάλτσα με μανιτάρια, για πολλές χρήσεις

Σάλτσα με μανιτάρια, για πολλές χρήσεις

Με αυγά, με πατάτες, με ζυμαρικά!

Μια εύκολη συνταγή σήμερα γιατί οι θερμοκρασίες δεν μας παίρνουν για δύσκολα και πολύωρα μαγειρέματα. Τι να σου κάνουν και τα κλιμαστικά, άσε που μερικοί από μας δεν τα αντέχουμε και πολλή ώρα.

Σάλτσα με μανιτάρια, για πολλές χρήσεις

Μια σάλτσα λοιπόν που δοκιμάστηκε με αρκετούς συνδυασμούς και διάφορα είδη μανιταριών (ακόμη και με κονσέρβας!) και μας άρεσε με όλα, ΄και με τα αυγά που έβρασαν μέσα σ’ αυτήν, και όταν σκέπασε πατάτες ή μακαρόνια. Έτσι μετά το «σεντόνι» της προηγούμενης δύσκολης συνταγής σήμερα έχουμε ένα «ευκολάκι» εδώ.

Σάλτσα με μανιτάρια, για πολλές χρήσεις

Ξέρω ότι πολλοί είναι αυτήν την εποχή σε διακοπές, και ειδικά όσοι είναι σε θάλασσες θέλουν εύκολα, γρήγορα και χορταστικά γεύματα. Ειδικά όσοι έχουν παιδιά δεν είναι εφικτό ( αλλά είναι και ασύμφορο οικονομικά) να τρώνε πάντα σε μαγαζιά εστίασης.

Όχι ότι δεν υπάρχουν τίμια και καθαρά τέτοια μαγαζιά στους τόπους διακοπών μας (ελάτε στη νότια Κρήτη, θα ανακαλύψετε αρκετά), αλλά πολλές φορές είναι βαρετό να γυρνάνε από τη θάλασσα, να πρέπει να κάνουν μπάνιο 3-4 άτομα και να ετοιμαστούν και για βραδυνή έξοδο.

Σάλτσα με μανιτάρια, για πολλές χρήσεις

Αφήστε που με τέτοια ζέστη θέλει κανείς να μένει στην παραλία όσο το δυνατόν περισσότερο. Χθες σχεδόν νύχτωσε για να αδειάσει η δική μας παραλία. Πού καιρός για μπάνιο μετά, ντύσιμο και έξοδο με δυο παιδιά! Ευτυχώς οι μικρές μου είναι εύκολα παιδάκια στο φαγητό, τους αρέσουν όλα σχεδόν όσα φτιάχνει η γιαγιά, ακόμη και οι αυτοσχεδιασμοί της!

Σάλτσα με μανιτάρια, για πολλές χρήσεις

Παρατηρήσεις

1)Αν θέλουμε να προσθέσουμε αυγά, σπάμε τα αυγά ένα ένα σε ένα πιατάκι και το αφήνουμε να «γλυστρίσει» στο τηγάνι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα μέχρι να αποκτήσουν την υφή που μας αρέσει. Οι παραπάνω ποσότητες αρκούν για 4 αυγά.

2)Η σάλτσα είναι βέβαι πιο νόστιμη με φρέσκα μανιτάρια (και με πλευρώτους και με ασπρομανίταρα έχει δοκιμαστεί), αλλά αν είναι δύσκολο να βρεθούν εκεί που είμαστε γίνεται πολύ νόστιμη και με μανιτάρια κονσέρβας.

3)Για ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές καλό είναι να φτιάξουμε 1,5 δόση για 4 μερίδες και να προσθέσουμε και κάποιο φρέσκο τυρί στο πιάτο μας. Με ξινομυζήθρα ή τρίμματα φέτας ταιριάζει τέλεια.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο