Μενού εβδομάδας

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Μπορεί ο Μάιος που φεύγει σήμερα να μοιάζει με Νοέμβρη στην περιοχή μας,  αλλά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά είναι πια σε αφθονία! Τα εντάξαμε στο μενού της εβδομάδας που ελπίζουμε να βρείτε και αυτήν τη φορά ενδιαφέρον! Δοκιμάστε το χουνκιάρ μπεγιεντί με τον τρόπο που προτείνουμε (οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά) και φτιάξτε σάντουιτς με την δροσερή κοτοσαλάτα μας! Τα τριών ειδών πιτάκια που προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για ταπεράκια γραφείου αλλά και για τα παιδιά που διαβάζουν και θέλουν μια γλυκιά ή αλμυρή λιχουδιά…

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 1-6-2025

Κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας (χουνκιάρ μπεγιεντί)

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Δευτέρα 2-6-2025

Σπανακόρυζο

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Τρίτη  3-6-2025

Κοτόπουλο με ντοματίνια στη γάστρα

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Τετάρτη 4-6-2025

Ρεβίθια με ντομάτα στην κατσαρόλα

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Πέμπτη 5-6-2025

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Παρασκευή 6-6-2025

Σφουγγάτο με πατάτες και κάποια σαλάτα

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

ή το λίγο πιο μπελαλίδικο αλλά πιο ανοιξιάτικο και με λιγότερες θερμίδες

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια στον φούρνο

Σφουγγάτο με κολοκύθια και πατάτες στο φούρνο

 

Σάββατο  7-6-2025

Ψάρι σαβόρε

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

 

Σαλάτες

Βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Κοτοσαλάτα με σάλτσα αβοκάντο

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Πράσινη με αβοκάντο και φράουλες

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Καλοκαιρινή χορτόπιτα με βλίτα

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Βλίτα με αυγά

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Κιμαδόπιτες με αέρινο φύλλο χωρίς πλάστη

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Μυζηθρόπιτες  τηγανιού

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

και χωρίς φύλλο για πιο γρήγορα…

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κουλουράκια με το σουσάμι μέσα στη ζύμη

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Αναποδογυρισμένη πίτα «tutti frutti»

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Κέικ με μπανάνες και ινδοκάρυδο

Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Τα πιο εύκολα μπισκότα σοκολάτας με ελαιόλαδο και φιστικοβούτυρο

Εύκολα μπισκότα σοκολάτας με ελαιόλαδο και φιστικοβούτυρo

Και για όσους προσέχουν τις θερμίδες, τα χωρίς ζάχαρη βουτήματά μας!

Μαλακά cookies με αλεύρι ολικής και ελαιόλαδο, χωρίς ζάχαρη

Γλυκό ψυγείου με κριμ κράκερς
Μενού 22: Από 1-6-2025 ως 7-6-2025

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο