Μενού εβδομάδας

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Εδώ και σήμερα με ανοιξιάτικες προτάσεις στο μενού της εβδομάδας για σπιτικά μαγειρέματα! Ευχόμαστε να σας διευκολύνουμε και να τις βρείτε ενδιαφέρουσες. Η τούρτα φράουλα, και το γλυκό με cream crackers στα προτεινόμενα γλυκά, για όσες και όσους γιορτάζουν την Τετάρτη. Επίσης, αλλάξτε την πρόταση της Τετάρτης με εκείνες της Πέμπτης ή της Κυριακής αν γιορτάζετε! Δείτε ακόμα αλμυρές και γλυκές λιχουδιές για τα παιδιά που διαβάζουν… Οι εξετάσεις αρχίζουν!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 18-5-2025

Μοσχαράκι ή αρνάκι με αρακά και καρότα

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Δευτέρα 19-5-2025

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Τρίτη  20-5-2025

Κεφτέδες με πατάτες στην κατσαρόλα

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Τετάρτη 21-5-2025

Φάβα

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Πέμπτη 22-5-2025

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Παρασκευή 26-5-2025

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Σάββατο  27-5-2025

Ψάρι με βλίτα στο φούρνο

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Σαλάτες

Πικράσταχα (ή άλλα χόρτα βραστά)

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Παπούλες ή μαρουλοσαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Βλίτα με κολοκύθια τσιγαριαστά (οι χοχλιοί προαιρετικοί)

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Ρεγγοσαλάτα με φακές ή πατάτες

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σφουγγάτο με κολοκύθια «λευκό»

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

ή σφουγγάτο με αγκινάρες

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Πιπερόπιτα

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Ψωμάκια με σπανάκι και τυρί

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

«Μιλφέιγ» με cream crackers

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Τούρτα φράουλας με κρέμα γιαουρτιού

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Πάστα φλώρα με ζύμη ελαιολάδου

Πάστα φλώρα με ζύμη ελαιολάδου

Μηλόπιτα ανοιξιάτικη

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Ρολά σταφίδας με φυσικό προζύμι ή μαγιά 

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

 

Κουλουράκια με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Μενού 20: Από 18-5-2025 ως 24-5-2025

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο