Αλμυρά

Ανοιξιάτικο ψαρονέφρι με σπανάκι και μάραθο

Ανοιξιάτικο ψαρονέφρι με σπανάκι και μάραθο

Χρώματα κι αρώματα σ’ ένα νόστιμο πιάτο με χοιρινό!

Δυο βδομάδες πριν από το Πάσχα, ήδη κάποιοι κάνουν τους σχεδιασμούς τους όπως φαίνεται από τα στατιστικά του site. H σημερινή λοιπόν συνταγή είναι πρόταση για όσους δεν νηστεύουν αλλά και για όσους θέλουν να αποφύγουν το αρνί τις μέρες του Πάσχα είτε επειδή δεν τους αρέσει, είτε λόγω …τιμής.

Ανοιξιάτικο ψαρονέφρι με σπανάκι και μάραθο

Αλλά και όσοι διαλέξουν αρνί για τα πασχαλινά τους μαγειρέματα, σίγουρα θα συμφωνήσουν ότι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν είναι για όλες τις μέρες! Και μπορεί στον τίτλο της συνταγής να λέω ψαρονέφρι, αλλά το φαγητό μας είναι εξαιρετικό με οποιαδήποτε μερίδα χοιρινού για κατσαρόλα.

Ανοιξιάτικο ψαρονέφρι με σπανάκι και μάραθο

Απλά με το ψαρονέφρι έχει και το πλεονέκτημα της γρήγορης παρασκευής αφού είναι από τα κομμάτια που μαγειρέυονται γρηγορότερα από τα υπόλοιπα. Σπανάκι και μάραθο, άφθονα αυτήν την εποχή και τα πολύχρωμα ντοματίνια δεν λείπουν βέβαια όλο τον χρόνο αλλά από τώρα και μετά είναι στις δόξες τους!

Ο συνδυασμός χοιρινού με μάραθο είναι εγνωσμένης νοστιμιάς στην κρητική κουζίνα, μαγειρεμένα με πιο παραδοσιακούς τρόπους και ήδη θα έχετε δει τις συνταγές μου που το συνδυάζουν είτε νωπό είτε καπνιστό με το αρωματικό αυτό χορταράκι και με άλλα γιαχνερά χόρτα. Φυσικά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άνηθο, με άλλο όμως γευστικό αποτέλεσμα.Το ίδιο ταιριαστός είναι και ο συνδυασμός του κρέατος με σπανάκι. Θα έχετε δει το φρικασέ μου με μοσχαράκι.  Αυτή όμως είναι μια συνταγή αυτοσχεδιασμού που μας άρεσε πολύ και την έχουμε φτιάξει 2-3 φορές φέτος.

Ανοιξιάτικο ψαρονέφρι με σπανάκι και μάραθο

Παρατηρήσεις

  1. Με τις παραπάνω ποσότητες βγαίνουν 3 κανονικές μερίδες, αν θέλουμε διπλασιάζουμε τη δόση.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε άλλη μερίδα χοιρινού μαγειρεύουμε περίπου μισή ώρα πριν προσθέσουμε το σπανάκι. Το μάραθο όμως θέλει τον χρόνο του οπότε το προσθέτουμε πιο νωρίς.
  3. Στις φωτογραφίες φαίνονται και λίγα φρέσκα σπαράγγια στην κατσαρόλα. Τα είχα βρει στον περίπατό μου την τελευταία φορά που έφτιαξα το φαγητό και ταίριαξαν τέλεια αλλά δεν είναι απαραίτητα.
  4. Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγολέμονο, να μαγειρέψουμε το φαγητό μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του και να προσθέσουμε μόνο λεμόνι.
  5. Αυτήν τη φορά είχα ντοματίνια 2-3 χρωμάτων και πραγματικά ήταν εξαιρετική η εμφάνιση του πιάτου, δεν ξέρω αν φαίνεται στις φωτογραφίες. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο κόκκινα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο