Εδώ και σήμερα το μενού της εβδομάδας με πιάτα εποχής όπως πάντα! Μπαίνουμε στον Μάιο και στο τραπέζι μας κάνουν πλέον την εμφάνισή τους πιο ανοιξιάτικα προϊόντα. Αναζητείστε –εκτός από τις παρακάτω προτάσεις- πιάτα με αρακά, αγκινάρες, χλωροκούκια, τα τελευταία μάραθα και τα πρώτα βλίτα! Μεσολαβεί η Πρωτομαγιά, μακάρι να μπορέσουμε όλες και όλοι να εκδράμουμε, αλλά έχουμε πρόταση και για όσους μείνουν “εντός των τειχών”.
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
Κυριακή 27-4-25
Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι
Δευτέρα 28-4-2025
Απλή μακαρονάδα φούρνου
Τρίτη 29-4-2025
Κοτόπουλο λεμονάτο
Τετάρτη 30-4-2025
Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα
Πέμπτη 1-5-2025
«Οφτό» στον φούρνο της κουζίνας (για όσους μείνουν εντός των τειχών…)
Παρασκευή 2-5-2025
Πρασοσέλινο ντελμπιέ
Σάββατο 3-5-2025
Γόπες ψητές με λαδολέμονο σκορδάτο
Σαλάτες
Χόρτα (εδώ τσιμούλια, δηλαδή παραπούλια) βραστά
Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας
Μπρόκολο με ντρέσινγκ μελιού
Σπανάκι ή βλίτα με γιαούρτι
Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές
Πατάτες με σαφράν
Ομελέτα με πράσινα κρεμμυδάκια
Τάρτα με αγκινάρες και τυριά
Τυρόπιτες με εύκολη τριφτή ζύμη
Πρασοκιμαδόπιτα ανοικτή
Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα
Απλό «μιλφέιγ» με cream crackers
Λαδοκουλουράκια με γιαούρτι
Κέικ λεμονιού με γιαούρτι και ελαιόλαδο
Και για όσες και όσους γιορτάζουν αύριο,
Τούρτα ή τρούφες σοκολάτας (με την ίδια συνταγή)