Μενού εβδομάδας

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

Εδώ και σήμερα το μενού της εβδομάδας με πιάτα εποχής όπως πάντα! Μπαίνουμε στον Μάιο και στο τραπέζι μας κάνουν πλέον την εμφάνισή τους πιο ανοιξιάτικα προϊόντα. Αναζητείστε –εκτός από τις παρακάτω προτάσεις- πιάτα με αρακά, αγκινάρες, χλωροκούκια, τα τελευταία μάραθα και τα πρώτα βλίτα!  Μεσολαβεί η Πρωτομαγιά, μακάρι να μπορέσουμε όλες και όλοι να εκδράμουμε, αλλά έχουμε πρόταση και για όσους μείνουν “εντός των τειχών”.

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 27-4-25

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Δευτέρα 28-4-2025

Απλή μακαρονάδα φούρνου

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Τρίτη 29-4-2025

Κοτόπουλο λεμονάτο

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Τετάρτη 30-4-2025

Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Πέμπτη  1-5-2025

«Οφτό» στον φούρνο της κουζίνας (για όσους μείνουν εντός των τειχών…)

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Παρασκευή 2-5-2025

Πρασοσέλινο ντελμπιέ

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Σάββατο 3-5-2025

Γόπες ψητές με λαδολέμονο σκορδάτο

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Σαλάτες

 

Χόρτα (εδώ τσιμούλια, δηλαδή παραπούλια) βραστά

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Μπρόκολο με ντρέσινγκ μελιού

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Σπανάκι ή βλίτα με γιαούρτι

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Πατάτες με σαφράν

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Ομελέτα με πράσινα κρεμμυδάκια

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Τάρτα με αγκινάρες και τυριά

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Τυρόπιτες με εύκολη τριφτή ζύμη

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Πρασοκιμαδόπιτα ανοικτή

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Απλό «μιλφέιγ» με cream crackers

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

Λαδοκουλουράκια με γιαούρτι

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

 

Και για όσες και όσους γιορτάζουν αύριο,

Τούρτα ή τρούφες σοκολάτας (με την ίδια συνταγή)

Μενού 17: Από 27-4-2025 ως 3-5-2025

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο