Για τις λίγες μέρες μου απομένουν ως το επόμενο μενού μας, επιλέξαμε εύκολες λύσεις. Μετά το Πασχαλιάτικο φαγοπότι αξιοποιούμε τα περισσεύματα! Αυγά, αρνάκι και κουλουράκια που περίσσεψαν, βρίσκουν τη θέση τους στο μενού αυτής της εβδομάδας! Αυτό άλλωστε πιστεύουμε ότι είναι και το νόημα της διατροφικής ελευθερίας που χαρακτηρίζει την εβδομάδα της Διακαινησίμου! Έτσι, ακόμη κι αν το κύριο πιάτο δεν περιέχει κρέας, δείτε στα “συμπληρώματα” και στις “σαλάτες” συνταγές με αυγά. Επίσης, στα γλυκά -εκτός από κάποια που αφορούν και όσους γιορτάζουν-υπάρχει μια εξαιρετική κρέμα με βάση τα κουλουράκια (αν υπάρχουν ακόμη 😉 ). Η τάση zero waste στην παραδοσιακή της εκδοχή!
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
Τετάρτη 23-4-2025
Αρακάς λαδερός
Πέμπτη 24-4-2025
Αρνάκι ή κατσικάκι με σταμναγκάθι
Παρασκευή 25-4-2025
Ρεβίθια με πράσα και σπανάκι
Σάββατο 26-4-2025
Ψαράκια μαρινάτα
Σαλάτες
Χόρτα βραστά
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μαϊντανό
Ανοιξιάτικη μαρουλοσαλάτα με τα αυγά του Πάσχα
Πιπεριές γεμιστές με αβοκάντο
Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές
Κρεατότουρτα με τα περισσεύματα από τα αρνάκι (αν δεν τη φτιάξαμε τη Δευτέρα…)
Κιμαδόπιτες με σπιτικό φύλλο χωρίς πλάστη
Ομελέτα με αγκινάρες
Πιπεριές με τυριά στο τηγάνι
Μαραθοτηγανίτες
Αυγά τυλιγμένα με κιμά
Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα
Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς αυγά, η πιο απλή
Εύκολο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
τελεια ολα…..οτι θελω να φτιαξω απο σας το παιρνω
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και την εμπιστοσύνη!