Μενού εβδομάδας

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

Φτάσαμε και φέτος στο μενού της Μεγαλοβδομάδας! Όπως κάθε χρόνο, όλα αυτά τα χρόνια που προτείνουμε εβδομαδιαία μενού, οι προτάσεις μας γι αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνουν μόνο νηστίσιμα πιάτα και εδέσματα, με την πεποίθηση ότι ακόμη κι όσοι δεν νηστεύουν θα απολαύσουν περισσότερο το πασχαλινό τραπέζι αν στερηθούν για λίγο το κρέας και τα λοιπά… Άλλωστε έχουμε τόσο νόστιμα νηστίσιμα! Για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα, θα τα πούμε μεσοβδόμαδα.

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 13-4-2025

Ψαρόσουπα

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

ή κακαβιά του ψαρά

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Δευτέρα 14-4-2025

Ταραμοκεφτέδες εύκολοι, με ταραμοσαλάτα σπιτική ή του εμπορίου

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Τρίτη 15-4-2025

Αρακάς με αγκινάρες λεμονάτος

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

ή αγγιναροκούκια αν δεν έχουμε πρόβλημα με τα κουκιά

Αγκιναροκούκια (φρέσκα κουκιά με αγκινάρες)

Τετάρτη 16-4-2025

Φασολάκια ντελμπιέ (και με ταχίνι αντί για ελαιόλαδο)

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Πέμπτη  17-4-2025

Ντολμαδάκια κρητικά

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Παρασκευή 18-4-2025

Μανιταρόσουπα με ταχίνι

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

ή χορτόσουπα

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025 

ή φακές αλάδωτες

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Σάββατο 19-4-2025

Ταχινόσουπα

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Σαλάτες

Χόρτα βραστά

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

Ντιπ για να συνοδεύσουμε τα ντολμαδάκια μας

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Παντζάρια με σάλτσα ταχινιού

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Ωμές αγκινάρες

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σουπιές στη λαδόκολλα

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Χταπόδι κρασάτο

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Χοχλιοί της Μεγάλης Παρασκευής!

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

Κουλούρια σαν Θεσσαλονίκης

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Τα μπισκότα μας με κουάκερ, και σε αλάδωτη παραλλαγή

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης και αλεύρι ολικής άλεσης

 

Χαλβάς του μπακάλη με σάλτσα πορτοκαλιού

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Αλάδωτη κρέμα πορτοκαλιού

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Τρουφάκια αλάδωτα με υλικό έκπληξη!

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Μενού 15: Από 13-4-2025 ως 19-4-2025

 

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο