Μενού εβδομάδας

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

Εδώ και σήμερα το μενού της εβδομάδας! Πλησιάζουμε σιγά σιγά στη Μεγαλοβδομάδα και το Πάσχα και το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί από ανάλογες προτάσεις. Επειδή όμως και το καθημερινό φαγητό μας απασχολεί, δείτε τις προτάσεις μας για να πάρετε ιδέες! Ευχαριστούμε πολύ που στηρίζετε τη στήλη με τις επισκέψεις σας. Μας ενθαρρύνετε με τις χιλιάδες θεάσεις που έχει κάθε εβδομάδα, να τη συνεχίζουμε με όρεξη και συνέπεια!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 6-4-2025

Σουπιές στιφάδο

Σουπιές στιφάδο

 

ή μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

 

 

Δευτέρα 7-4-2025

Αγκιναροπίλαφο

Αγκιναροπίλαφο

 

Τρίτη 8-4-2025

Ψάρι σαβόρε

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

ή καλαμαράκια με κοφτο μακαρονάκι

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι

 

Τετάρτη 9-4-2025

Πατάτες γιαχνί με ξινόχοντρο (ή σκέτο χόντρο ή πληγούρι για όσους νηστεύουν) 

 

Πατάτες γιαχνί με ξινόχοντρο

 

Πέμπτη  10-4-2025

«Γύρος» κοτόπουλου στο τηγάνι

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

ή μακαρονάδα με «αυγοτάραχο ή ταραμά

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

 

Παρασκευή 11-4-2025

Κόκκινες φακές με κύμινο και ντοματίνια

Κόκκινες φακές με κύμινο και ντοματίνια

 

 

Σάββατο 12-4-2025

Καλαμαράκια του κουτιού με σάλτσα κρεμμυδιών (και κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι)

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

 

Σαλάτες

Λαχανοσαλάτα απλή, σκέτη ή με σάλτσα γιαουρτιού

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Σαλάτα με ξιδάτες κόκκινες πιπεριές

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Σαλάτα με σταμναγκάθι (και όχι μόνο…) και βινεγκρέτ ντομάτας

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Αμπελοφάσουλα (κατεψυγμένα αυτήν την εποχή…) σαλάτα

Αμπελοφάσουλα με ξιδάτη σάλτσα ντομάτας (βινεγκρέτ ντομάτας)

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Πάστα ελιάς

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

πάνω σε σκορδοψωμάκια

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Τυρόψωμο μαργαρίτα

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Τηγανητά μανιτάρια

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Ανοιξιάτικη μηλόπιτα

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας, χωρίς σιρόπι

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Κέικ καρότου με ινδοκάρυδο

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

 

Δίχρωμα κουλουράκια ελαιολάδου (νηστίσιμα)

Μενού 14: Από 6-4-2025 ως 12-4-2025

Και φυσικά, το Σάββατο του Λαζάρου φτιάχνουμε λαζαράκια!

Σταφιδοτρίβιδα (νηστίσιμα σταφιδόψωμα)

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο