Γιορτινά

Τάρτα σοκολάτας χωρίς αυγά

Τάρτα σοκολάτας χωρίς αυγά

Μια υπέροχη συνταγή με γαλλική προέλευση!

Υποσχέθηκα γλυκό κέρασμα για τη γιορτή μου, και διάλεξα ετούτη την τάρτα ανάμεσα σε πολλές συνταγές των οποίων εκκρεμεί η δημοσίευση. Την έχω φτιάξει ήδη τρεις φορές, με τελευταία την προχθεσινή και θεωρώ ότι έιναι από τις πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Και πώς να μην είναι αφού «πατέρας» της είναι ο Pierre Herme, πολύ διάσημος ζαχαροπλάστης με εξαιρετικά ζαχαροπλαστεία στο Παρίσι.

Τάρτα σοκολάτας χωρίς αυγά

Πολύ φημισμένα τα macarons του, που όπως μας είχε πει ο ξεναγός μας όταν είχαμε πάει στο Παρίσι, διχάζουν τους παριζιάνους μαζί με  εκείνα του Laduree. Εμείς είχαμε δοκιμάσει και των δύο και τα είχαμε βρει υπέροχα, αν και ήταν πανάκριβα! Σας τα είχα δείξει και στην σχετική ανάρτηση, σαν κοσμηματοπωλεία ήταν τα ζαχαροπλαστεία τους. Τούτη λοιπόν η γαλλική τάρτα του Herme, παρά την απλότητά της είναι θαυμάσια. Καλής ποιότητας υλικά, αλλά λίγα. Και η παρασκευή της πολύ πιο εύκολη απ’ όσο φαντάζεστε.

Τάρτα σοκολάτας χωρίς αυγά

Βρήκα τη συνταγή σ’ ένα από τα γαλλικά περιοδικά συνταγών που μου φέρνουν τα παιδιά μου από τα ταξίδια τους και την πρωτοδοκιμάσαμε τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Μας άρεσε πολύ και είναι μια συνταγή που μάλλον θα καθιερώσω για μικρές μαζώξεις αφού όπως λέω παραπάνω είναι πανεύκολη… Υποθέτω ότι κάτι θα κρύβει ο Herme που θα την κάνει ακόμη πιο υπέροχη –επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος- αλλά και με όσα δίνει είναι μοναδική!

Τραγανό μπισκότο που περιέχει σοκολάτα και που-παρόλο που δεν έχει αυγά-έχει υπέροχη υφή. Και μια γκανάς για το γέμισμα που είναι βελουδένια και πεντανόστιμη. Αυτονόητο το ότι όσο πιο καλής ποιότητας είναι η σοκολάτα και το βούτυρό μας τόσο πιο ωραία θα γίνει η τάρτα μας! Τώρα αν νηστεύουμε, μπορούμε να βάλουμε μια καλή μαργαρίνη. Δεν θα είναι το ίδιο αλλά πάλι νόστιμη θα είναι!

Τάρτα σοκολάτας χωρίς αυγά

Παρατηρήσεις

  1. Σε κάθε παρασκευή χρησιμοποιούσα διαφορετική σοκολάτα, και την τελευταία φορά είχα μόνο με 52% κακάο. Ωραία κι έτσι, αλλά ανώτερη με 70%. Είχα όμως τις μικρές μου και δεν ήθελα να είναι πολύ βαριά.
  2. Η συνταγή του Herme έχει περισσότερο αλάτι, 5 gr. Αν σας αρέσει, προσθέστε λίγο ακόμη από αυτό που προτείνω.
  3. Η τάρτα βγάζει περίπου 8 καλές μερίδες.
  4. Με τις τιμές που έχουν πια οι σοκολάτες δεν συμφέρουν τα σοκολατένια γλυκά, αλλά και πάλι σίγουρα είναι πιο οικονομικά τα σπιτικά από τα έτοιμα. Κρατείστε τη συνταγή για εκλεκτά κεράσματα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο