Vegan/vegetarian

Εύκολος πουρές σελινόριζας

Εύκολος πουρές σελινόριζας

Ωραίο συνοδευτικό για τα κρεατικά και τα θαλασσινά μας!

Μπορεί στη σημερινή ανάρτηση να τον βλέπετε με σάλτσα κιμά (ταιριάζει τέλεια), αλλά εμείς τον έχουμε δοκιμάσει και με ψητά ή τηγανητά ψάρια. Θεώρησα λοιπόν ότι πρέπει να δώσω τη συνταγή πριν από τις 25  Μαρτίου, γιατί θα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική της σκορδαλιάς και θα ταιριάξει μια χαρά και με τον καθιερωμένο τηγανητό μπακαλιάρο.

Εύκολος πουρές σελινόριζας

Ήθελα μια συνταγή χωρίς πολλά βούτυρα, χωρίς πολλά μπαχαρικά, χωρις πολύ κόπο και μετά από δοκιμές κατέληξα σε τούτην εδώ. Έχω μια πολύ πιο σύνθετη στα συνταγολόγιά μου και κάποια στιγμή θα τον φτιάξω κι έτσι, αλλά την θεωρώ πιο πολύ χειμωνιάτικη. Αυτήν την εποχή όλοι θέλουμε να ελαφρύνουμε τη διατροφή μας χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη γεύση.

Εύκολος πουρές σελινόριζας

Ο πουρές με σελινόριζα είναι πιο ελαφρύς από τον πουρέ πατάτας, λιγότερο παχυντικός και πιο πρωτότυπος. Μπορούμε να τον σερβίρουμε με την υφή που προτιμούμε, εντελώς βελουτέ ή να κρατάει λίγο όπως στη δική μας περίπτωση. Ας δούμε την πολύ εύκολη παρασκευή του και τα πολύ λίγα υλικά του.

Παραλλαγή

Μπορούμε να τσιγαρίσουμε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και να προσθέσουμε τα κομμάτια της σελινόριζας και σταδιακά λίγο λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει εντελώς η σελινόριζά μας. Συνεχίζουμε όπως παραπάνω.

Παρατηρήσεις

  • Αν θέλουμε μπορούμε να αλέσουμε τον πουρέ στο multi, αφού αφήσουμε τη σελινόριζα να κρυώσει λίγο για να μη θαμπώσουμε το μπολ του.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε τον πουρέ πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο σέλινο ή πράσινο κρεμμυδάκι ή –ακόμα καλύτερα- ροζ πιπέρι.
  • Έχουμε δοκιμάσει τον πουρέ και με ανθόγαλα, ακόμη και με τρίμματα φέτας. Είναι διαφορετικός αλλά πάντα ωραίος.
  • Ο κιμάς στις φωτογραφίες της ανάρτησης είναι με την συνταγή τού κιμά για μακαρόνια.

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο