Η υπόσχεση είναι υπόσχεση και όπως σας έλεγα χθες στην ανάρτηση με τα γλυκά της Αποκριάς, σήμερα θα προτείνουμε πίτες για το αποκριάτικο τραπέζι. Φυσικά στα δικά μας μέρη είναι απαραίτητες οι μυζηθρόπιτες στο τραπέζι της Τυρινής, αλλά συνήθως μ’ αυτές κλείνουμε τα τραπεζώματά μας γιατί τις σερβίρουμε με μέλι και με μια ρακή για τη χώνεψη ;-)…
Όμως εδώ θα προτείνω πίτες φούρνου, που να έχουν γαλακτοκομικά στη σύστασή τους (Τυρινή λέμε…) και θα έχουν τη θέση ορεκτικού ή θα μπουν στη μέση του τραπεζιού από την αρχή της συνεστίασης! Γι αυτό θα τις ψήσουμε στον φούρνο, ώστε να μην τηγανίζουμε στην αρχή του τραπεζώματος και να καθήσουμε στην παρέα.
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
-
Στριφτά τυροπιτάκια φούρνου**
-
Ζυμαρόπιτα με φέτα ή/και ξινομυζήθρα*
-
Εξαιρετικό χανιώτικο μπουρέκι***
-
Μικρασιάτικο αυγομπούρεκο της Νίκης**
-
Παστρουμαδόπιτα*
-
Πεϊνιρλί**
-
Με φύλλο κρούστας και «μαγικό» χυλό*
-
Τυροπιτάκια φούρνου με εξαιρετική σμυρνέικη ζύμη**
-
Υπέροχη, εξαιρετικά εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας*
-
Πρασοκιμαδόπιτα ανοικτή**
-
Πρασοτυρόπιτα χωρίς φύλλο*
-
Κιμαδόπιτες με σπιτικό φύλλο, χωρίς πλάστη**
-
Αφράτη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και ανθρακούχο νερό*
-
Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και υπέροχο σχήμα*
-
Ξεσκέπαστη μαραθόπιτα φούρνου**
-
Μπουρεκάκια-μπουκιές φούρνου με ξινομυζήθρα*
-
Τάρτα αγκινάρας με ξινομυζήθρα**
-
Τυροπιτάκια της Μαρίας με εξαιρετικό φύλλο***
-
Παραδοσιακό σουχλί***
-
Η πολύ δημοφιλής εύκολη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Τα αστεράκια πάλι δείχνουν τον βαθμό δυσκολίας για να επιλέξετε ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε και την εμπειρία σας.
Ελπίζω να καταφέρω αύριο να αναρτήσω προτάσεις για κυρίως πιάτα!