Vegan/vegetarian

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς τύψεις!

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς τύψεις!

Μια λιχουδιά που τη λες και superfood!

Πολλές μέρες έχω να βάλω συνταγή για γλυκό. Θα μου πείτε, τα κουλουράκια της προηγούμενης εβδομάδας δεν είναι γλυκό; Ε, γλυκό-γλυκό δεν τα λες… Αν δεν είναι σοκολάτα, κρέμα, σιρόπι, έστω ένα αφράτο μυρωδάτο κέικ, γλυκό δεν το λες. Βουτήματα τα λέω εγώ  τα κουλουράκια, παρόλο που έχω εντάξει την κατηγορία στα γλυκά του site.

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς τύψεις!

Είπα λοιπόν να αρχίσω τις αναρτήσεις αυτής της εβδομάδας με γλυκό. Γλυκό όμως χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο! Δηλαδή με όλα τα στοιχεία που το κάνουν μάλλον πιο υγιεινό από τα συνήθη γλυκά και με υλικά που –όπως θα δείτε- το κατατάσσουν στα superfoods. Οι άλλες μπάρες που που έχω στο site είναι μεν πεντανόστιμες, αλλά τις έχουν τις θερμίδες τους και τα λιπαρά τους. Σε τούτες εδώ ακόμη και οι θερμίδες είναι από ωφέλιμα συστατικά!

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς τύψεις!

Ο περισσότερος κόσμος από τα Χριστούγεννα μέχρι τις Απόκριες προσέχει κάπως τη διατροφή του, ή τουλάχιστον έτσι πρέπει… Ελαττώνει λοιπόν τα πολλά γλυκά και τα πολύ παχυντικά πιάτα. Υπάρχουν όμως μέρες …εξαιρέσεων. Γιορτές και επέτειοι, γενέθλια, κοπές βασιλόπιτας, εθιμικά εδέσματα κάποιες φορές.  Κατά περίπτωση όλα αυτά, μέχρι να γίνει το μεγάλο συνολικό φαγοπότι  της Τσικνοπέμπτης. ‘Ετσι όποτε μπορούμε κάνουμε λίγο κράτει.

Σ’ αυτές τις συνταγές αυτοσχεδιάζω. Έχοντας δει αμέτρητα βιντεάκια για τη βασική ιδέα, “κάνω τα δικά μου” τελικά. Άλλοτε μου βγαίνουν, άλλοτε όχι. Επειδή τούτη η εβδομάδα και εβδομάδα της σοκολάτας λέγεται, καλή είναι τούτη η συνταγή για όσους γιορτάζουν, για όσους δεν θέλουν να τη στερηθούν, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να χαλάσουν και τη σωστή διατροφή τους. Πολύ πιο υγιεινές από τις μπάρες του εμπορίου, με υλικά που διαλέγουμε εμείς την ποιότητα και την προέλευσή τους, χωρίς φοινικέλαια κλπ. Είναι σίγουρα ένα νόστιμο σνακ τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά!

Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, χωρίς τύψεις!

Παρατηρήσεις

  1. Όπως έχω ξαναγράψει, σε παρασκευές που έχει κυρίαρχο ρόλο το νερό (σιρόπια, λικέρ, ανεβατές ζύμες), βάζω εμφιαλωμένο νερό, και προτιμώ το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΡΟΣ που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο νερό του κόσμου! Αφήστε που το ανθρακούχο που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι από τα νοστιμότερα που υπάρχουν για να συνοδεύσουμε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές!
  2. Αν θέλουμε πιο τραγανές τις μπάρες μας μπορούμε να βάλουμε μια ποσότητα της βρώμης χωρίς να την αλέσουμε. Τότε θα χρειαστούμε λίγη παραπάνω.
  3. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό ή όλο το σουσάμι με ινδική καρύδα. Επίσης, να σημειώσω ότι οι περισσότερες σοκολάτες έχουν ζάχαρη αλλά υπάρχουν και χωρίς ή με άλλα γλυκαντικά αν θέλουμε να την αποφύγουμε εντελώς.
  4. Εμείς τις βρίσκουμε πολύ γλυκές, αλλά αν σας αρέσουν τα πιο γλυκά γλυκίσματα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι στο μείγμα και να αυξήσετε όποιο στερεό υλικό σας αρέσει για να γίνει συμπαγές το μείγμα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Τοποθέτηση Προϊόντος

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο