Μενού εβδομάδας

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

Αποκριάτικη εβδομάδα αυτή που μας έρχεται! Λίγα παραπάνω κρεατικά στο μενού μας λοιπόν, αλλά και πολλές συνταγές με βάση τα μαλακά τυριά της εποχής. Εννοείται ότι δεν λείπουν και οι σαλάτες, απαραίτητο συνοδευτικό των ψητών της Τσικνοπέμπτης. Αναζητείστε κι άλλες συνταγές στις αντίστοιχες κατηγορίες του site!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή  16-2-2025

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

 

ή κλασικό φρικασέ με μαρούλια

Αρνάκι ή κατσικάκι με μαρούλια αυγολέμονο

Δευτέρα 17-2-2025

Πατατοτήγανο

Το πατατοτήγανο του Γιάννη

Τρίτη  18-2-2025

Ρολό κιμά με λάχανο

Ρολό κιμά με λάχανο

Τετάρτη 19-2-2025

Γίγαντες πλακί στο φούρνο

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

Πέμπτη 20-2-2025

«Οφτό» στο φούρνο

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

Παρασκευή 21-2-2025

Φασουλόρυζο (και με τους γίγαντες που περίσσεψαν!)

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

Σάββατο  22-2-2025

Παστός μπακαλιάρος με σπανάκι και αρωματικά

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Σαλάτες

Παντζαροσαλάτα σπέσιαλ

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Μια ωραία λαχανοσαλάτα

Μια ωραία λαχανοσαλάτα!

 

Παπούλες σαλάτα

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Σαλάτα με καπνιστό κοτόπουλο

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τάρτα με αγκινάρες

Τάρτα με αγκινάρες και λουκάνικο (VIDEO)

 

Τυροπιτάκια με το πιο νόστιμο φύλλο

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Συκωταριά λαδορίγανη

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Πανσέτες στο τηγάνι

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μυζηθροπιτάκια με δυόσμο ή μέντα

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Μελόπιτα με μυζήθρα

Μελόπιτα

 

Μπουρεκάκια με μυζήθρα σιροπιαστά

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Εύκολη “μπουγάτσα” με ζαχαρούχο γάλα

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

 

Και για βουτήματα, τα ζαχαρωτά κουλουράκια μας!

Μενού 7: Από 16-2-2025 ως 22-2-2025

Και για όσους μπορούν να φτιάξουν κόλλυβα για το πρώτο Ψυχοσάββατο, εδώ είναι η συνταγή:

Κρητικά κόλλυβα

Κρητικά κόλλυβα

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο