Vegan/vegetarian

Πατατοσαλάτα με ρίγανη και πορτοκάλι

Πατατοσαλάτα με ρίγανη και πορτοκάλι

Και σαλάτα και συνοδευτικό!

Μέσα στις πολλές δουλειές που έχω σήμερα, είπα να κάνω και τούτη την εύκολη και σύντομη ανάρτηση. Κοινοποιώντας το πρωί στο facebook τη συνταγή για τα ελαφριά σουτζουκάκια και λέγοντας ότι θα τα συνοδεύσω με πατατοσαλάτα, πολλές φίλες με ρώτησαν για τη συνταγή.

Πατατοσαλάτα με ρίγανη και πορτοκάλι

Πατατοσαλάταες υπάρχουν ήδη αρκετές στο site. Σύνθετες και πλούσιες, αλλά και απλές και λιτές. Μια αναζήτηση με τη λέξη πατατοσαλάτα πάνω εκεί δεξιά στη σελίδα, εκεί που είναι ο φακός, θα σας δώσει όλες τις συνταγές. Με αυγό, με μαγονέζα, με γιαούρτι, με σκέτο ελαιόλαδο, ό,τι σας αρέσει! Τούτη εδώ προέκυψε από το ξεφύλλισμα που κάνω τελευταία σε παλιά τετράδια, βιβλία και περιοδικά.

Πατατοσαλάτα με ρίγανη και πορτοκάλι

Μου άρεσε ο πρωτότυπος συνδυασμός του πορτοκαλιού με την πατάτα, έβαλα και τη δική μου πινελιά του ξύσματος (είναι δικά μας αράντιστα τα πορτοκάλια και …λυπάμαι να πετάξω το ξύσμα), ήθελα να δοκιμάσω και τις πρώτες πράσινες φετινές ελιές, και να την την καινούρια μας πατατοσαλάτα!

Ελαφριά, νόστιμη, διαίτης θα την έλεγα αφού όταν δεν συνοδεύονται από πολλά λιπαρά οι βραστές πατάτες συστήνονται  και σε δίαιτες αδυνατίσματος. Εκτός όμως από σαλάτα, θεωρώ ότι είναι και ωραίο συνοδευτικό σε ψητά κρέατα και ψάρια και σε κιμαδοφαγάκια όπως λέω τις παρασκευές με κιμά.

Πατατοσαλάτα με ρίγανη και πορτοκάλι

Δείτε την!

Παρατηρήσεις

 

  1. Στις σαλάτες θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν δίνω με μεγάλη ακρίβεια τις ποσότητες. Θεωρώ ότι είναι από τα πιάτα που σηκώνουν πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Δηλαδή το να βάλετε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο, το να παραλείψετε το πιπέρι κλπ, δεν θα χαλάσει το πιάτο!
  2. Οι πατατοσαλάτες είναι πιο νόστιμες αν βράσουμε ολόκληρες τις πατάτες. Επειδή όμως δεν έχουμε δικές μας πατάτες και δεν ξέρω πόσα φάρμακα ή λιπάσματα μπορεί να έχουν, τα τελυταία χρόνια τις βράζω καθαρισμένες. Γίνονται και πιο γρήγορα και κερδίζω χρόνο.
  3. κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό να σπάμε τις πατάτες στις πατατοσαλάτες με το πιρούνι. Αυτά τα τρίμματα, τα “γρέζια” όπως τα λέμε, δίνουν περίσσια νοστιμιά στο αποτέλεσμα.
  4. Το εσπεριδοειδές ταίριαξε πάρα πολύ! Τόσο που σκέφτομαι την Άνοιξη να τη δοκιμάσουμε και με γλυκολέμονα παρόλο που τα ποστοκάλια μου δεν είναι πολύ γλυκά! Δεν είναι βέβαια και «ξινοπορτάκαλα» που λέμε εμείς εδώ τα πολύ ξινά πορτοκάλια, αλλά κρατούν αρκετή οξύτητα.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο