Αλμυρά

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου

Τη λες και «διαίτης»!

Ακόμη μια συνταγή για καθημερινό πιάτο πριν να αρχίσω τις αναρτήσεις και κάποια εορταστικά που έχω ετοιμάσει… Γιατί εδώ που τα λέμε, ακόμη και όσοι έχουν φτιάξει ήδη μελομακάρονα και κουραμπιέδες, δεν παύει να έχουν το πρόβλημα του καθημερινού μαγειρέματος όπως δείχνουν οι αναζητήσεις σας στο site.

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου

Η πρασοτηγανιά θα μου πείτε ΕΙΝΑΙ χριστουγεννιάτικο πιάτο, και έχετε δίκιο αφού στην εκδοχή της με χοιρινό είναι πράγματι συνηθισμένο πιάτο του Δωδεκαημέρου. Εδώ όμως μιλάμε για μια ελαφριά, διαιτητική τηγανιά που έχει διαφορετική γεύση αλλά είναι πολύ νόστιμη. Δηλαδή τόσο νόστιμη, που κάποιοι που θέλουν να αποφύγουν το χοιρινό μπορεί να τη θεωρήσουν και εορταστικό πιάτο!

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου

Το λευκό του κοτόπουλου για τους περισσσότερους από μας δεν είναι από τα πιο αγαπημένα κρέατα. «Σα ντ’ άχερα», έλεγε αγαπημένος μου που έχει «φύγει» που αντιπαθούσε γενικώς τα κοτόπουλα του εμπορίου… Αδιάφορο το λέω εγώ και στην ερώτηση «στήθος ή μπούτι» απαντώ «μπούτι», όποτε είναι δυνατόν.  Έλα σου όμως που είναι καθαρή πρωτεΐνη και μπορεί να καταναλωθεί σε όποιο διατροφικό μοντέλο που περιέχει κρέας ακολουθούμε. Εκεί μας κερδίζει!

Βέβαια, υπάρχουν τρόποι να το νοστιμίσουμε και ο πιο συνηθισμένος είναι να το μαρινάρουμε με διάφορα αρωματικά και καρυκεύματα. Αυτό κανουμε κι εδώ, λίγη ή πολλή ώρα πριν φτιάξουμε την πρασοτηγανιά μας. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή! Υπόψιν ότι επειδή απορροφούνται τα υγρά της (δηλαδή δεν τη λες ζουμάτο φαγητό), μπαίνει άνετα σε μπολάκι σχολείου ή γραφείου αφού τρώγεται ωραία και σε θερμοκρασία δωματίου.

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου

Παρατηρήσεις

  1. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μπαχαρικά αν μας αρέσουν (ταιριάζει πολύ το κύμινο ή η πάπρικα)
  2. Αν τα πράσα μας είναι τρυφερά μπορούμε να βάλουμε και το πράσινο μέρος. Επειδή το στήθος μαγειρεύεται σχετικά γρήγορα, θέλουμε τρυφερά πράσα.
  3. Αν δεν μαγειρέψουμε σε δυο ώρες τη μαριναρισμένη τηγανιά μας, τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε όμως να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη μαγειρέψουμε. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε αποβραδίς και να την μαγειρέψουμε την επόμενη μέρα.
  4. Επειδή το κοτόπουλο δεν έχει τα λίπη του χοιρινού, το πιάτο είναι ωραία λύση για μπολάκι σχολείου ή γραφείου όπως προανέφερα. τρώγεται ευχάριστα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο