Αλμυρά

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Χειμωνιάτικο, γιορταστικό πιάτο!

Πολλά ερωτήματα είχα από φίλες και φίλους τον τελευταίο καιρό για εναλλακτικές εορταστικές προτάσεις που δεν περιέχουν χοιρινό ή αρνί. Για x,y,z λόγους, πολλοί θέλουν να τα αποφύγουν ακόμη και τις μέρες των εορτών. Φυσικά πολύ καλές λύσεις έχουμε με διάφορα πουλερικά, και με μοσχαράκι. Με ρώτησαν λοιπόν μια δυο φίλες αν είναι νόστιμο το πρασοσέλινο με μοσχαράκι.

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Για να πω την αλήθεια, δεν συνηθίζω το πρασοσέλινο με μοσχαράκι. Το κρέας που δένει παραδοσιακά με το πράσο και το σέλινο, είναι κατά τη γνώμη μου το χοιρινό! Με το σταμναγκάθι και τους ασκορλύμπους το αρνάκι (ή κατσικάκι) και το χοιρινό. Με το μαρουλάκι το αρνάκι ή κατσικάκι. Έτσι τα συνδυάζω, έτσι νομίζω πως γίνονται καλύτερα.

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Και θα μου πείτε: «δηλαδή δεν φτιάχνεις φρικασέ με μοσχαράκι»; Φτιάχνω! Αλλά τα χορταρικά που συνηθίζω με το μοσχαράκι είναι το σπανάκι και κάποιες φορές τα αντίδια. Αυτό το φρικασέ το έφτιαχνε η πεθερά μου και θεωρώ ότι πραγματικά το μοσχαράκι δένει περισσότερο με σπανάκι, αντίδια και «ιταλικά» ραδίκια, παρά με οποιοδήποτε άλλο χορταρικό.

Χωρίς να σας κουράσω λοιπόν άλλο με πολλά λόγια, ας δούμε σήμερα πώς φτιάχνουμε το μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι. Δοκιμάστε το, και αν για κάποιους λόγους θέλετε να αποφύγετε το χοιρινό, είναι πολύ νόστιμο και εορταστικό πιάτο!

Μοσχαράκι φρικασέ με σπανάκι

Παρατηρήσεις

  1. Αν βάλουμε πατάτες, τις προσθέτουμε πριν από το σπανάκι, κομμένες κυδωνάτες.
  2. Αν το σπανάκι μας έχει αρκετά κοτσάνια, τα προσθέτουμε και αυτά στο φαγητό, λίγο πιο νωρίς (κανένα πεντάλεπτο) πριν από τα φύλλα. Ταιριάζουν πολύ.
  3. Αν θέλουμε να αποφύγουμε και τα αυγά, θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας με ελάχιστο νερό ώστε να γίνει τσιγαριαστό και θα περιχύσουμε μόνο με λεμόνι. Εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάξουμε το φρικασέ με αλευρολέμονο (ντελμπιέ)
  4. Καλό είναι να μη φτιάχνουμε μεγάλες ποσότητες με φαγητά που περιέχουν σπανάκι. Πρόσφατες μελέτες λένε πως δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται γιατί αναπτύσσονται βλαβερές ουσίες. Φυσικά τούτο εδώ είναι πολύ νόστιμο και σε θερμοκρασία δωματίου κι επειδή δεν έχει το λίπος του χοιρινού, δεν πήζει άσχημα και δεν χρειάζεται να το ξαναζεστάνουμε από το μεσημέρι ως το βράδυ.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο