Vegan/vegetarian

Σπαγγέτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Σπαγγέτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Και λευκά τυριά!

Τα τσιγαριαστά χόρτα είναι από τα αγαπημένα μας συνοδευτικά σε κάθε περίπτωση. Ειδικά αν υπάρχει ποικιλία άγριων γιαχνερών χόρτων, αναβαθμίζεται το τραπέζι μας όποιο κι αν είναι το κυρίως πιάτο. Φέτος με την μέχρι τώρα τραγική ξηρασία στην περιοχή μας, μόλις έχουν αρχίσει να φυτρώνουν στα χωράφια που δεν ποτίζονται.

Σπαγγέτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Έτσι για την ώρα έχουμε περιοριστεί σε πράσα, σε σπανάκια, σε σέσκουλα και σε καλλιεργημένα μάραθα. Το σπανάκι είναι από τα πιο αγαπημένα μας και ελπίζουμε ότι αυτό που αγοράζουμε από γνωστά μας μέρη δεν είναι γεμάτο φυτοφάρμακα… Συνήθως έχουμε λίγο δικό μας κάθε χρόνο αλλά φέτος θα αργήσει μάλλον.

Σπαγγέτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Πριν από λίγες μέρες που αγόρασα λίγο για σπανακόρυζο, μου ήρθε η «φαεινή» ιδέα να το συνδυάσω με ζυμαρικό μιας και είχα και καλό τυρί κρέμα και ένα κομμάτι ωραία βουτυράτη φέτα. Όπως έχω ξαναγράψει τη φέτα και την ξινομυζήθρα στη μαγειρική μου τις έχω σχεδόν ίσα κι όμοια. Όχι ότι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά μπορεί η μια να αντικαταστήσει την άλλη χωρίς να μας απογοητεύσουν γευστικά.

Έτσι αυτό το πιάτο θα το έφτιαχνα και με ξινομυζήθρα γι αυτό στον υπότιτλο λέω γενικά «λευκά τυριά» και όχι συγκεκριμένο τυρί. Θα μου πείτε-με βάση τον νόμο- η φέτα η κρητική που χρησιμοποίησα εγώ λευκό τυρί λέγεται (γιατί άραγε;), αλλά εγώ αναφέρομαι γενικά σε λευκά τυριά με την κυριολεκτική σημασία.

Σπαγγέτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Ενθουσιαστήκαμε χωρίς υπερβολή! Έτσι κι αλλιώς ο συνδυασμός μας αρέσει, άλλωστε υπάρχει ήδη στο site η πολύ δημοφιλής συνταγή λαζάνια με σπανάκι και ξινομυζήθρα ή φέτα που έχουν όμως περισσότερη «φασαρία» και θέλουν περισσότερο κόπο. Αφήστε που για δυο άτομα διαλέγω ευκολότερες εκδοχές αγαπημενων συνδυασμών.

Σπαγγέτι με τσιγαριαστό σπανάκι

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

Παρατηρήσεις

  1. Αν το σπανάκι έχει πολλά κοτσάνια χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα (τα κοτσάνια γίνονται υπέροχη σαλάτα την επόμενη…).
  2. Αν δεν είναι πολύ τρυφερό το σπανάκι μας προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι για να μαλακώσει πιο εύκολα.
  3. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε άνηθο ή μάραθο στο σπανάκι μας. Εγώ θα δοκιμάσω τη συνταγή και με ποικιλία γιαχνερών χόρτων και θα συμπληρώσω εντυπώσεις.
  4. Δεν θέλω να καθορίσω μερίδες σε τέτοια πιάτα γιατί εξαρτάται από την όρεξη, την ηλικία, και την …πείνα της παρέας! Εμείς τα υπολογίσαμε για 3 καλές μερίδες (είχα βράσει 300gr σπαγγέτι)

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο