Αλμυρά

Ψαρονέφρι στο τηγάνι ή στο air fryer

Ψαρονέφρι στο τηγάνι ή στο air fryer

Ωραία μαριναρισμένο για να μείνει μαλακό και ζουμερό!

Μην το βλέπετε έτσι σκέτο, υπάρχει ειδικός λόγος για το λιτό σερβίρισμα, ευνόητος υποθέτω ;-). Κι επειδή εμείς εδώ δεν βγάζουμε «φανταστικές» ή ΑΙ φωτογραφίες αλλά δείχνουμε τα πιάτα όπως τα σερβίρουμε, δεν του έβαλα πρόσθετα «καλολογικά στοιχεία».

Ψαρονέφρι στο τηγάνι ή στο air fryer

Είναι όμως ένα πολύ νόστιμο πιάτο και μπορούμε να το απολαύσουμε είτε έτσι όπως το δείχνω, είτε σερβιρισμένο με μια σάλτσα της επιλογής μας, ή με ένα γλυκόξινο τσάτνει αφού το χοιρινό ταιριάζει με όλα αυτά τα γλυκόξινα συνοδευτικά! Έχω ήδη δυο στο site που τα έχουμε δοκιμάσει επανειλλημένα με χοιρινό και του πάνε πολύ.

Ψαρονέφρι στο τηγάνι ή στο air fryer

Το ψαρονέφρι είναι ένα εντελώς άπαχο κομμάτι που μπορεί –όπως όλα σχεδόν τα άπαχα- να γίνει πολύ νόστιμο ή πολύ άνοστο! Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συνταγή δίνει νόστιμα φιλετάκια κρέατος, όσο πρέπει ζουμερά. Παρόλο που αυτήν τη φορά το έψησα στο air fryer το συνήθες σκεύος μαγειρέματος γι αυτήν τη συνταγή είναι το τηγάνι.

Εκεί γίνεται ακόμη πιο νόστιμο χωρίς να είναι τηγανητό αφού ψήνεται μέσα στη μαρινάδα του. Όταν κάποια στιγμή το ξαναφτιάξω στο τηγάνι θα προσθέσω φωτογραφίες. Απλά αυτήν τη φορά ήθελα να δοκιμάσω πώς γίνεται και στο air fryer, πολύ νόστιμο κι εκεί κατά γενική ομολογία και βέβαια λίγο πιο «διαίτης».

Ψαρονέφρι στο τηγάνι ή στο air fryer

Έτσι κι αλλιώς όμως το ψαρονέφρι είναι όπως έλεγα και πριν άπαχο κομμάτι κρέατος και όπως θα δείτε και η μαρινάδα του δεν έχει περίσσιες και άχρηστες θερμίδες. Μπορούμε λοιπόν άνετα να το φτιάξουμε και στο τηγάνι και να το απολαύσουμε!

Παρατηρήσεις

  1. Μπορούμε να παραλείψουμε το σκόρδο και απλά να τρίψουμε με τη σκελίδα το τηγάνι ή τη σχάρα, ίσα για το άρωμα. Εγώ ακόμη και στη μαρινάδα βάζω τη σκελίδα σπασμένη για να μην είναι πολύ βαριά η μυρωδιά.
  2. Αντί ξίδι μπορούμε να βάλουμε λεμόνι, τότε όμως θα βάλουμε ρίγανη ή αρισμαρί αντί κύμινο. Προτιμώ το βαλσάμικο αν και η αρχική εκδοχή της συνταγής είχε κοινό ξίδι και λίγο μέλι.
  3. Προετοιμάζω το ψαρονέφρι μου στη μαρινάδα αποβραδίς ή νωρίς το πρωί και είναι έτοιμο να ψηθεί για το μεσημεριανό μας!
  4. Προτάσεις για συνοδευτική σάλτσα στα παρακάτω links

https://www.cretangastronomy.gr/2017/10/chutney-marmelada-domatas/

https://www.cretangastronomy.gr/2022/02/chutney-marmelada-kumquat/

και για πιο πικάντικη εκδοχή:

https://www.cretangastronomy.gr/2016/11/saltsa-salata-piperias/

https://www.cretangastronomy.gr/2016/01/saltsa-salata-piperias-2/

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο