Μπορεί τα γλυκά του κουταλιού να θέλουν την τέχνη τους, αλλά οι μαρμελάδες είναι από τα πιο εύκολα παρασκευάσματα! Εύκολα τις φτιάχνει και η πιο αρχάρια νοικοκυρά. Μπορώ να πω πως είναι και από τα πιο χρήσιμα, αφού εκτός από την κλασική τους χρήση είναι συστατικό πολλών άλλων γλυκισμάτων. Ειδικά οι μαρμελάδες με τα καλοκαιρινά φρούτα είναι θαρρώ πιο εύκολες από τις χειμωνιάτικες. Ούτε ξεπικρίσματα, ούτε μεγάλη διαδικασίας καθαρίσματος φρούτων.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ακόμη κι αν δεν έχετε μεγάλη πείρα στην κουζίνα. Πάντα μια σπιτική μαρμελάδα είναι πιο νόστιμη από μια μαρμελάδα του εμπορίου!
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές!
1.Εύκολη μαρμελάδα δαμάσκηνο
2.Μαρμελάδα ροδάκινο με στέβια
3.Γλυκό άλειμμα από δαμάσκηνα ή βανίλιες
4. Άλειμμα δαμάσκηνου (plum butter) με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη
5.Μαρμελάδα καρπούζι
6.Μαρμελάδα ροδάκινο ή νεκταρίνι ή γιαρμάς με εύκολο και γρήγορο τρόπο!
7.Μαρμελάδα σταφύλι
8.Μαρμελάδα ώριμο σύκο
9.Μαρμελάδα με κορόμηλα ή βανίλιες