Για να δροσερέψουμε χωρίς τύψεις!
Αυτή η συνταγή είναι στην ουσία μια ακόμη εκδοχή της παλιότερης συνταγής (του 2013 παρακαλώ!) αλλά αυτός ο καινούριος συνδυασμός γεύσεων μας άρεσε και είπα να τον μοιραστώ μαζί σας… Από τότε μάλιστα είχα επισημάνει ότι είναι ακόμη πιο παλιά συνταγή.
Προφανώς και θα έχετε ξαναδεί γιαουρτογλυκά με ζελέ αφού πολλά έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στα διάφορα sites και social media. Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι κάποιοι παρουσιάζουν συνταγές με τρόπο σαν να έχουν τετραγωνίσει τον κύκλο (παιδιά, έχει αποδειχτεί ότι δεν τετραγωνίζεται 🙂 )! Η ανάμειξη γιαουρτιού με ζελέ ή κρέμα γάλακτος ή μαγιονέζα (στις αλμυρές παρασκευές) είναι παλιά επινόηση, ναι 😉 ;
Φέτος λοιπόν έχουμε φτιάξει 2-3 φορές τον συγκεκριμένο συνδυασμό, και δεν τον παρουσιάζω ως καινούρια συνταγή, αλλά ως πρόταση για δροσερό επιδόρπιο στα αυγουστιάτικα τραπεζώματα, αντί άλλων λιπαρών γλυκισμάτων. Ακόμη και σε σπίτι διακοπών μπορεί να παρασκευαστεί γιατί δεν θέλει πολύπλοκο εξοπλισμό!
Ως προσθήκη της τελευταίας στιγμής, έβαλα τα 5-6 στειακά κουλουράκια που είχαν μείνει στην μπισκοτιέρα. Αυτά βέβαια μπορούμε να τα αντικατασταστήσουμε με όποιο «μπισκοτοειδές» ή όποιο βούτημα υπάρχει στο σπίτι, ακόμη και του εμπορίου! Σε μια από τις παρασκευές έβαλα μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, μια χαρά ήταν! Υποθέτω και με άλλες γεύσεις και ιδανικά με μπισκότα τύπου digestive, μια χαρά θα είναι!
Ας το δούμε λοιπόν το γλυκισματάκι μας και σ’ αυτήν την εκδοχή!
Υλικά
1 φακελάκι ζελέ ροδάκινο (του εμπορίου)
200ml καυτό νερό
300-400gr γιαούρτι (δείτε παρατηρήσεις)
1-2 ροδάκινα ή μικρούς γιαρμάδες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Μπισκότα ή βουτήματα
Επί το έργον
Διαλύουμε πολύ καλά το ζελέ στο καυτό νερό και το αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν όλα τα πήγματα.
Σε 6 μπολ βάζουμε από 1-2 μπισκότα (μπορεί να είναι και σπασμένα σε μικρά κομματάκια), προσθέτουμε σε καθένα λίγες φέτες του ροδάκινου (εκτός από 6) και μοιράζουμε το μείγμα ζελέ-γιαουρτιού. Τα μπισκότα θα σηκωθούν σαν να επιπλέουν, οπότε βάζουμε πάνω τους από μια φέτα από τα ροδάκινα που έχουμε κρατήσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο και τα σερβίρουμε όταν πήξει εντελώς το γλυκό μας.
Παρατηρήσεις
- Αν βάλουμε κοινό γιαούρτι, θα βάλουμε μόνο 300 γιατί έχει περισσότερη υγρασία. Αν βάλουμε στραγγιστό μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητά του σε 400
- Αν μας αρέσουν τα πιο γλυκά επιδόρπια, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές ζάχαρη καθώς διαλύουμε το ζελέ.
- Το γλυκό είναι εξίσου νόστιμο και με στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
- Αν υπάρχει, μπορούμε και σε τούτη την εκδοχή να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο…