Μενού εβδομάδας

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

Πολύ το σκέφτηκα το είδος του μενού που έπρεπε να προτείνω σήμερα. Όπως και να το κάνουμε οι δυο μέρες που ακολουθούν χαρακτηρίζονται από πολυφαγία, όσο κι αν θέλει κάποιος να συγκρατηθεί. Κατέληξα λοιπόν για να μη γίνει κουραστική η ανάρτηση να μη δώσω το μενού για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, θα τα ξαναπούμε από την Τρίτη για τις επόμενες μέρες. Εδώ λοιπόν θα προτείνω 2-3 πιάτα από κάθε κατηγοριά και θα επαναφέρω τις συνολικές μας προτάσεις για όσους θα έχουν κόσμο στο σπίτι ή στο εξοχικό τους. Οι πιο τυχεροί που θα γιορτάσουν «εκτός», ας διαλέξουν ό,τι αγαπούν στα μέρη που θα επισκεφτούν!

Καλές Απόκριες και Καλή Καθαροδευτέρα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 26-2-2023

Πρώτα:

Μπουρεκάκια αλμυρά με ξινομυζήθρα ή φέτα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

ή εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Κυρίως

Κάποιο φρικασέ:

Π.χ. Με μαρούλι

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Με αγκινάρες

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Με ασκολύμπρους

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Κάποιο ψητό:

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

 

Ή Αρνάκι με πατάτες

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Κάποιο με ζυμαρικό:

Μακαρόνια σύζουμα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Ή σκιουφικτά μακαρόνια

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Σαλάτες

Κάποια αλοιφή:

Τζατζίκι

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

ή αμυγδαλοσαλάτα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Κάποια που να λειτουργεί ως συνοδευτικό:

Πατατοσαλάτα έτσι

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Ή αλλιώς

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Παντζαροσαλάτα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Επιδόρπια:

Μυζηθρομπούρεκο

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Ή Γαλακτομπούρεκο

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Ή Γαλατόπιτα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Καθαρά Δευτέρα: 27-2-2023

Με γαρίδες:

Γαριδομακαρονάδα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Γαρίδες με λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Με χταπόδι:

Κρασάτο χταπόδι με 3 υλικά

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

ή ξιδάτο

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Με καλαμαράκια:

Τηγανητά καλαμαράκια

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

 

Καλαμαράκια του κουτιού με σάλτσα κρεμμυδιών

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

 

Με ταραμά:

Ταραμοσαλάτα κλασική

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

ή ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

Φασολάδες!

Γίγαντες πλακί στον φούρνο: ο γρήγορος τρόπος (VIDEO)

 

ή πιάζι

Ξερά φασόλια σαλάτα: το πιάζι ή πιάζ

 

Σαλάτες:

Σαλάτα με παπούλες

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Ασκορδουλάκοι (βολβοί) σαλάτα

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Επιδόρπια:

Χαλβάς του μπακάλη με σάλτσα πορτοκαλιού

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

«Ρυζόγαλο» με ταχίνι

Μενού 8: Για το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου

 

Και βέβαια, λαγάνα!

Λαγάνα: το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας (VIDEO)

Συνολικές προτάσεις από παλιότερες αναρτήσεις:

Μυζηθρόπιτες!

10+1 συνταγές για μυζηθρόπιτες τηγανιού!

Αποκριάτικο τραπέζι και Τραπέζι Καθαράς Δευτέρας

Μενού για την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα

33 συνταγές με θαλασσινά

Συνταγές με θαλασσινά

Προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Προτάσεις για την  Καθαρά Δευτέρα

Καλά να περάσετε, με αγαπημένα πρόσωπα και με καλή διάθεση!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο