Μενού εβδομάδας

Μενού 15: Από 11-4-2021 ως 17-4-2021

Το μενού της εβδομάδας είναι και σήμερα έτοιμο! Ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο και αυτή τη φορά, είτε νηστεύετε είτε όχι! Προσπαθούμε να περιλαμβάνει υλικά εποχής που βρίσκουμε εύκολα στα  περισσότερα  καταστήματα τροφίμων. Στην εποχή τους, όλα είναι πιο νόστιμα!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 11-4-2021

Τηγανιά με αρνάκι ή κατσικάκι

 

ή Χταπόδι με αγκινάρες και μάραθα

 

 

Δευτέρα 12-4-2021

Μακαρονάδα με τρίμμα αυγοτάραχου ή ταραμά, σε 15 λεπτά!

 

 

Τρίτη 13-4-2021

Αυγά τυλιγμένα με κιμά

 

ή Καλαμαράκια κουτιού με σάλτσα κρεμμυδιών

 

 

Τετάρτη 14-4-2021

Γίγαντες πλακί

 

 

Πέμπτη 15-4-2021

Κοτόπουλο με γιαούρτι στον φούρνο

 

ή Γιαχνάκι εποχής

 

 

Παρασκευή 16-4-2021

Αγκιναροκούκια

 

 

Σάββατο 17-4-2021

Ψάρια με σάλτσα κάππαρης

 

ή Γαρίδες σαγανάκι (χωρίς το τυρί)

 

 

Σαλάτες

Σαλάτα με άλειμμα από ταχίνι

 

Κουνουπίδι με σάλτσα γιαουρτιού ή με το παραπάνω άλειμμα!

 

Σαλάτα με ξιδάτες κόκκινες πιπεριές

 

Ανοιξιάτικη πράσινη

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Ψευτοπιλαφάκι

 

Σφουγγάτο με αγκινάρες

 

«Σουβλάκια» με γίγαντες

 

Τυρόπιτες με εύκολο αέρινο φύλλο χωρίς πλάστη

 

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μπισκότα  κανέλας

 

Μπουρεκάκια νηστίσιμα με χαλβά μπακάλη

 

Μηλόπιτα ή κολοκυθόπιτα με «βραστή»  ζύμη

 

ή ανοιξιάτικη «γαλλική» μηλόπιτα!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Skip to content