Μενού εβδομάδας

Μενού 48: Από 29-11-2020 ως 5-12-2020

Καλημέρα! Για άλλη μια φορά εδώ, με το μενού της εβδομάδας. Εβδομάδα με πολλές γιορτές η επόμενη… Ακόμη και σ’ αυτές τις δυστοπικές καταστάσεις, κάποιοι γιορτάζουν και θα θέλουν να απολαύσουν κάτι ιδιαίτερο. Το καλό φαγητό δημιουργεί ευφορία, έστω και προσωρινή. Χρόνια τους Πολλά και ας τους ευχηθούμε να είναι καλά, και του χρόνου να γιορτάσουν με μεγάλες παρέες!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 29-11-2020

Παστίτσιο

 

ή μπακαλιάρος πλακί

 

 

Δευτέρα 30-11-2020

Πρασόρυζο

 

Τρίτη 1-12-2020

Πιλάφι με συκωτάκια

 

ή με σαλτσάτα καλαμαράκια του κουτιού (εξαιρετική μοναστηριακή συνταγή)

 

 

Τετάρτη 2-12-2020

Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα

 

 

Πέμπτη 3-12-2020

Κοτόπουλο με ντοματίνια στον φούρνο

 

ή ταραμοκεφτέδες εύκολοι με κάποια  σαλάτα

 

 

Παρασκευή 4-12-2020

Πατάτες στιφάδο

 

 

Σάββατο  5-12-2020

Ψάρι τηγανητό σαβόρε και σαλάτα

 

 

Σαλάτες

Τσιμούλια (παραπούλια) βραστά

 

Πλιγουροσαλάτα

 

Σαρδελοσαλάτα αλοιφή

 

Πλούσια πράσινη σαλάτα εποχής

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τσιμούλια ομελέτα

 

Χορτόπιτα με εξαιρετικό φύλλο

 

Σούπα με γλυκοκολοκύθα

 

Σπιτικό κριθαράκι

 

Κριτσίνια με μαγιά

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Τηγανίτες χωριάτικοι για τον Άγιο Ανδρέα!

 

Λουκουμάδες

 

Κέικ καρότου με καρύδα αυτή τη φορά!

 

Μπάρες βρώμης με σοκολάτα

 

Και για τους εορτάζοντες της εβδομάδας…

Σοκολατάκια πολύχρωμα!

Να είμαστε καλά, να προσέχουμε για όσο χρειαστεί! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Skip to content