Γλυκά

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

Γιατί σήμερα εμείς έχουμε γιορτή!

Πέρυσι, στις 15 Οκτωβρίου,  είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως αν ήμουν καλά θα είχα πάρει άδεια, και θα ήμουν στην Αθήνα να σβήσουμε μαζί τα κεράκια της τούρτας της. Τα 4 είναι μια όμορφη ηλικία για τα παιδάκια. Πού να ήξερα τι περίμενε όλο τον κόσμο! Εδώ λοιπόν και φέτος, μακριά από τη γιορτή της.  Για χάρη της η σημερινή ανάρτηση μιας και τα μπισκότα παντός είδους- πόσο μάλλον αυτά τα μπισκότα κανέλας που μοσχοβολούν βούτυρο – είναι από τα αγαπημένα της γλυκίσματα!

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

«Μπικότο γιαγιά» ήταν από τις πρώτες μας συνομωσίες, όταν είχε φάει ήδη 1-2 μπισκότα, όσα επέτρεπαν οι γονείς. Όσο κι αν πειθαρχώ στις άνωθεν εντολές των γονέων τους, είναι η αλήθεια πως με ρίχνουν… Έτσι δε γίνεται με τις γιαγιάδες και τους παππούδες;

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

Είναι γλυκατζού. Θα μπορούσε να τρώει μόνο γλυκά λένε οι γονείς της παρόλο που όσο μεγαλώνει διευρύνει τις επιλογές της και το καλοκαίρι δοκίμασε και έφαγε πολλά και διάφορα. Πάντα όμως τα γεύματά μας τελειώνανε με την ερώτηση «επιδόΡπιο γιαγιά;». Το Ρ φέτος ήταν ξεκάθαρο και κελαριστό! Ακόμη και λίγο γιαούρτι με μαρμελάδα, της αρκούσε, αλλά το επιδόρπιο απαραίτητο!

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

Τη βοηθούν και τα κιλά της… Κλαράκι λεπτεπίλεπτο είναι. Αρισμαροβιτσόβεργα! Αυτό λέω από μέσα μου όταν τη βλέπω! Και αεικίνητη, πώς να πιάσει κρέας η μικρούλα μου… Λίγο πιο σκανταλιάρα από τη μεγάλη της αδελφή, λίγο πιο ζωηρή, άλλη προσωπικότητα!

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

Τα γενέθλιά της λοιπόν σήμερα και η συνταγή μας για χάρη της αγαπημένα της μπισκοτάκια. Θα σβήσουμε και φέτος διαδικτυακά τα κεράκια. Μαζί με τις χίλιες ευχές μου για υγεία και ευτυχισμένη ζωή, η υπόσχεση πως αν είμαστε καλά και περάσει αυτός ο εφιάλτης του χρόνου θα σβήσουμε μαζί τα κεράκια της τούρτας της!

Μπισκότα κανέλας με βούτυρο

Μωρό μου Χρόνια σου Πολλά!                                                                                                                                            Να είσαι γερή, ευτυχισμένη, τσαχπίνα και χαριτωμένη όπως τώρα. Σε αγαπάμε καρδούλα μου!

Παρατηρήσεις

  • Η συνταγή πρέπει να είναι από τις πρώτες που κατέγραψα από το διαδίκτυο. Έχω σημειώσει ότι είναι από το site allrecipes αλλά δεν έχω το link. Το ελαιόλαδο προφανώς προστέθηκε γιατί το βούτυρο χωριζόταν σε 50 gr στη συσκευασία του και η αρχική συνταγή ήθελε 230 gr! Είναι πολύ νόστιμα μπισκότα. Για πιο σταθερή ζύμη, για μπισκότα που ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπα πατ, δείτε και τη συνταγή μπισκότα κανέλας με μέλι και γάλα.
  • Αν είναι ζέστη στο περιβάλλον που τα φτιάχνουμε, βγάζουμε τη μισή ζύμη από το ψυγείο και όταν τελειώσουμε την υπόλοιπη για να πλάθονται εύκολα.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε πιο μεγάλα τα μπισκότα μας αλλά προσέχουμε πάντα τις αποστάσεις να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Η προσθήκη σταγόνων σοκολάτας είναι προαιρετική κι εγώ δεν τη συνηθίζω, αλλά…
  • Το βούτυρο που περισσεύει μπορούμε να το ανακατέψουμε με λίγη αχνοζάχαρη και να φτιάξουμε μια απλή βουτυρόκρεμα για να ενώσουμε δυο δυο τα μπισκότα μας. Όχι πολλά, 3-4 ζευγαράκια, έτσι για την αμαρτία…

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! Να προσέχουμε!

Να χαίρεστε κι εσείς και να καμαρώνετε ό,τι αγαπάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο