Μενού εβδομάδας

Μενού 38: Από 20-9-2020 ως 26-9-2020

 

Εδώ και σήμερα το μενού της εβδομάδας. Προτάσεις για το καθημερινό μας πιάτο, με υλικά που βρίσκονται εύκολα, και δίπλα μας… Είναι τόσα πολλά τα δύσκολα αυτήν την εποχή, ας μη κάνουμε δύσκολη και την προετοιμασία του φαγητού…

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 20-9-2020

Κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια (αν είναι αίγα, τόσο το καλύτερο!)

 

 

Δευτέρα 21-9-2020

Σφουγγάτο με μελιτζάνες στον φούρνο

 

 

Τρίτη  22-9-2020

Κοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα (παταταλίδικο)

 

 

Τετάρτη 23-9-2020

Μαυρομάτικα φασολάκια με βλίτα

 

 

Πέμπτη 24-9-2020

Γεμιστά με κιμά

 

 

Παρασκευή 25-9-2020

Φασουλόρυζο με τα μαυρομάτικα που θα περισσέψουν

 

 

Σάββατο  26-9-2020

Σκάροι (ή άλλο ψάρι εποχής) με μπάμιες στον φούρνο

 

 

Σαλάτες

Πιπεριές και μελιτζάνες ψητές με γιαούρτι

 

Πιπεριές Φλωρίνης, πλούσια σαλάτα

 

Βλίτα βραστά με ντομάτα

 

Τζατζίκι

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τυροπιτάκια με φέτα σε σχήμα κρουασάν

 

Κολοκυθόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο

 

 

Μικρασιάτικα “λουκούμια”

 

«Ψευτοπιλαφάκι»

 

Βλίτα (που περισσεύουν) με αυγά!

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Συννεφιασμένο κέικ κανέλας

 

Κουλουράκια γάλακτος από το Χουδέτσι Ηρακλείου

 

Γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο γάλα

 

Σταφιδόπιτα με το σουσάμι μέσα στη ζύμη

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε, όσο καλύτερα γίνεται στις δοσμένες συνθήκες!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές