Μενού εβδομάδας

Μενού 34: Από 23-8-2020 ως  29-8-2020

Παρόντες και σήμερα με το μενού της εβδομάδας που όπως μας λέτε σας λύνει τα χέρια! Ευχαριστούμε που το εμπιστεύεστε και χαιρόμαστε που σας δίνει λύσεις! Πιάτα εποχής για μια ακόμη εβδομάδα. Και για όσους ακολουθήσουν  τη νηστεία του Άη Γιάννη του Ριγολόγου στις 29 του μήνα, προτείνουμε όσπριο. Οι υπόλοιποι, ας αντιστρέψουν τις προτάσεις Παρασκευής-Σαββάτου!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 23-8-2020

Κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια (αυτή την εποχή με κατσίκα!)

 

Δευτέρα 24-8-2020

Ιμάμ μπαϊλντί

 

 

Τρίτη  25-8-2020

Κοτόπουλο στο φούρνο με αρωματικά και ντοματίνια

 

 

Τετάρτη 26-8-2020

Βλίτα με πατάτες και κολοκυθάκια τσιγαριαστά (και με χοχλιούς αν μας αρέσουν)

 

 

Πέμπτη 27-8-2020

Ρολό με κιμά και γέμιση τυριών

 

 

Παρασκευή 28-8-2020

Ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα

 

 

Σάββατο  29-8-2020

Ρεβιθάδα με ντομάτα στη γάστρα

 

 

Σαλάτες

Σαλάτα με γλιστρίδα

 

Βλίτα με ντομάτα

 

Ωμή σάλτσα ντομάτας πάνω από βραστές πατάτες

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Πιπεριές με τυριά στο τηγάνι

 

«Ρεβιθομπιφτέκια» vegan!

 

Αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

 

Χορτοκεφτέδες με βλίτα (που θα περισσέψουν αν βράσουμε για σαλάτα)

 

ή κολοκυθοκεφτέδες

 

Σφουγγάτο με μπάμιες

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

 

Ή απλά με φρέσκα φρούτα και γλυκό κουταλιού

 

Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

 

Κουλουράκια με 4 υλικά!

 

Κέικ με χαρουπάλευρο

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε, όλο καλύτερα γίνεται στις δοσμένες συνθήκες!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές