Μενού εβδομάδας

Μενού 33: Από 16-8-2020 ως  22-8-2020

Έφτασε και η μέγιστη γιορτή του Καλοκαιριού και το άγχος και η ανασφάλεια αντί να μετριάζονται κορυφώνονται! Μικρή ψευδαίσθηση απόλαυσης ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, έστω με περιορισμένο πλήθος συνδαιτημόνων, σε εξωτερικούς χώρους κατά προτίμηση. Εκτάκτως σήμερα το μενού μας,  επειδή υποθέτω ότι οι περισσότεροι σήμερα θα κάνουν τις προμήθειες της εβδομάδας! Έξτρα, μια πρόταση για αύριο με πολύ συγκεκριμένα και λίγα εδέσματα, ό,τι σκέφτομαι να φτιάξω στο σπίτι μου, αν είμαστε καλά…

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Σάββατο 15-8-2020

Πρώτο: Μελιτζανόπιτα (σε μικρή δόση…)

 

ή τάρτα μελιτζάνας

 

Κυρίως: Ψητό αρνάκι στο φούρνο

 

Σαλάτες:

Χωριάτικη με γλιστρίδα

 

Τζατζίκι

 

Γλυκά:

Κιουνεφέ

 

και παγωτό αρωματισμένο με μαστίχα αυτή τη φορά

 

ή εκμέκ κανταΐφι

 

 

Κυριακή 16-8-2020

Ψάρι με βλίτα στη γάστρα

 

Δευτέρα 17-8-2020

Απλή κόκκινη μακαρονάδα!

 

 

Τρίτη  18-8-2020

Κοτόπουλο στη γάστρα με μπάμιες

 

 

Τετάρτη 19-8-2020

Χάντρες πλακί

 

 

Πέμπτη 20-8-2020

Κεφτέδες κλασικοί

 

 

Παρασκευή 21-8-2020

Φασουλόρυζο (με τις χάντρες…)

 

 

Σάββατο  22-8-2020

Τηγανητό ψάρι και βραστά χόρτα

Σαλάτες

Βραστά βλίτα με κολοκυθάκια και πατάτες

 

Αμυγδαλοσαλάτα

 

Πλιγουροσαλάτα

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Κολοκυθοκεφτέδες της Ρένας

 

Ανεβατές τυρόπιτες φούρνου

 

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

 

Σοκολατάκια βελούδινα

 

«Μεθυσμένα» σύκα πάνω από γιαούρτι

 

Παξιμαδάκια εκλεκτά ή κέικ αμυγδάλου με την ίδια συνταγή!

 

Δείτε εδώ κι άλλη συνολική πρόταση για το αυριανό τραπέζι.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε, όλο καλύτερα γίνεται στις δοσμένες συνθήκες!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Skip to content