Μενού εβδομάδας

Μενού 31: Από 2-8-2020 ως 8-8-2020

Το πρώτο μενού του Αυγούστου δεν θα μπορούσε να μην περιέχει και νηστίσιμες προτάσεις αφού –πέρα από τις πεποιθήσεις του καθένα για τη νηστεία- πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να αποφύγουν το κρέας κάποιες περιόδους! Ο Αύγουστος με τόσα φρούτα και λαχανικά, προσφέρεται! Καλό μήνα, Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 2-8-2020

Κοτόπουλο ψητό με λαχανικά

ή Σουπιοπίλαφο

Δευτέρα 3-8-2020

Μακαρόνια με καλοκαιρινή σάλτσα

Τρίτη  4-8-2020

Κεφτέδες κλασικοί

ή Γεμιστά καλαμαράκια

Τετάρτη 5-8-2020

Φασολάκια λαδεράΠέμπτη 6-8-2020

Ψάρι πλακί στην κατσαρόλα

Παρασκευή 7-8-2020

Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και ξινομυζήθρα (ή σκέτες για όσους νηστεύουν)

Σάββατο  8-8-2020

Γαριδομακαρονάδα

Σαλάτες

Βλίτα βραστά με κολοκυθάκια και πατάτες

Πατατοσαλάτα χωριάτικη

Πλιγουροσαλάτα

Πιπεριές ξιδάτες

Φάβα κλασική, ως σαλάτα

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Πιπεριές με τυριά στο τηγάνι

Τσιγαριαστά βλίτα με χοχλιούς

ή με αυγά

Φαβοκεφτέδες

Αφράτες τυρόπιτες τηγανιού

ή του φούρνου

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές (και σε νηστίσιμη εκδοχή)

Κέικ σοκολάτας με αλεύρι ολικής (νηστίσιμο)

Κέικ με χαρουπάλευρο

Μπισκότα βρώμης

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!