Μενού εβδομάδας

Μενού 30: Από 26-7-2020 ως 1-8-2020

Τελειώνει κι ο Ιούλιος, μεσοκαλόκαιρο ήδη, το πιο παράξενο των τελευταίων χρόνων… Ευτυχώς τα υλικά εποχής είναι και φέτος στη διάθεσή μας για ποιοτικά μαγειρέματα. Τουλάχιστον αυτό έχει μείνει σταθερό στη ζωή μας. Έτοιμο λοιπόν και σήμερα το μενού της εβδομάδας! Καλά μαγειρέματα και Χρόνια Πολλά στις πολλές και πολλούς εορτάζοντες της εβδομάδας!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 26-7-2020

Καλοκαιρινό στιφάδο με κολοκυθάκια

Δευτέρα 27-7-2020

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

Τρίτη  28-7-2020

Κοτόπουλο με ντοματίνια στη γάστρα

Τετάρτη 29-7-2020

Φακόρυζο

Πέμπτη 30-7-2020

Τσιγαριαστό αρνάκι με τηγανητές πατάτες

Παρασκευή 31-7-2020

Ιμάμ μπαϊλντί

Σάββατο  1-8-2020

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Σαλάτες

Βλίτα βραστά με κολοκυθάκια και πατάτες

Μελιτζανοσαλάτα

Τζατζίκι

Πιπεριές ψητές

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Χορτοκεφτέδες με βλίτα

Καλαμαράκια τηγανητά

Τάρτα με μελιτζάνες και τυριά

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

«Συννεφιασμένο» κέικ κανέλας

Κουλουράκια λεμονιού νηστίσιμα

Στριφτή πίτα με κεράσια ή ροδάκινα

Γλυκό ψυγείου με ζελέ φρούτων

Και μια δροσιστική, σπιτική ροδακινάδα!

 

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!