Μενού εβδομάδας

Μενού 29: Από 19-7-2020 ως  25-7-2020

Καλό Σαββατοκύριακο! Εδώ και πάλι με τις προτάσεις μας για την επόμενη εβδομάδα. Η ανταπόκρισή σας στις αναρτήσεις με τα μενού της εβδομάδας μας δείχνει πως βοηθούν  στο καθημερινό δίλημμα και «πιάνουν τόπο». Ευχαριστούμε πολύ, καλά μαγειρέματα!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 19-7-2020

Μοσχάρι με μελιτζάνες

Δευτέρα 20-7-2020

Μακαρονάδα με καρότα και κολοκυθάκια

Τρίτη  21-7-2020

Ντολμαδάκια με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο

Τετάρτη 22-7-2020

Φάβα σκέτη ή παντρεμένη!

Πέμπτη 23-7-2020

Λεμονάτο κοτόπουλο

Παρασκευή 24-7-2020

Φασολάκια λαδερά

Σάββατο  25-7-2020

Σαρδέλες στο φούρνο

Σαλάτες

Βλίτα βραστά με κολοκυθάκια και πατάτες

Πλιγουροσαλάτα

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Κρητική σαλάτα με γλιστρίδα

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Φαβοκεφτέδες

Τυρόπιτες φούρνου με προζύμι

Βλίτα τσιγαριαστά με αυγά

Μελιτζάνες τηγανητές

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κουλουράκια τηγανιού -«Λουκουμάδες παραλίας»

Γλυκό ψυγείου με cream crackers

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

Κέικ μπανάνας με καρύδα

Παξιμαδάκια ελαιολάδου με κακάο

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!