Μενού εβδομάδας

Μενού 27: Από 5-7-2020 ως 11-7-2020

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, άρχισαν τα μπάνια και δειλά δειλά φέτος γεμίζουν οι παραλίες . Στο μενού της εβδομάδας, φαγάκια που μπορούν να γίνουν νωρίς το πρωί και να μας περιμένουν το μεσημέρι. Αλλά κι εκείνοι που δεν άρχισαν ακόμη τις διακοπές τους ελπίζουμε ότι θα τα απολαύσουν!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 5-7-2020

Παστίτσιο

Δευτέρα 6-7-2020

Φασολάκια φρέσκα

Τρίτη  7-7-2020

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Τετάρτη 8-7-2020

Ντοματόρυζο

Πέμπτη 9-7-2020

Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα

Παρασκευή 10-7-2020

Μπριάμ στο φούρνο

Σάββατο  11-7-2020

Ψάρι με πατάτες στην κατσαρόλα

Σαλάτες

Βλίτα βραστά με ντομάτα

Μακαρονοσαλάτα

Φασόλια πιάζ

Πατατοσαλάτα

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τηγανητά κολοκυθάκια

Μελιτζανόπιτα με κιμά

Ομελέτα  με τυριά και κολοκυθοανθούς

Κιμαδόπιτες με πανεύκολο φύλλο χωρίς πλάστη

Κολοκυθοκεφτέδες με πολλά λαχανικά

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Αφράτα μπισκότα  με ελαιόλαδο και  με μπανάνες

Αναποδογυριστό κέικ με κεράσια

Ζαχαρόψωμα εκλεκτά και για την παραλία!

Δροσερή κρέμα με σουμάδα ή γάλα αμυγδάλου

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!