Μενού εβδομάδας

Μενού 25: Από 21-6-2020 ως 27-6-2020

Καλοκαίρι και επισήμως από αυτήν την εβδομάδα! Τα καλοκαιρινά λαχανικά στο φόρτε τους και γι αυτό η παρουσία τους στο μενού της εβδομάδας είναι σχεδόν καθημερινή. Οι εξετάσεις συνεχίζονται κι έτσι κέικ και ελαφρά γλυκά προτείνονται για να γλυκάνουμε τα παιδιά που διαβάζουν. Υπάρχουν όμως και “γλυκά παραλίας” για τα παιδάκια που έχουν αρχίσει ήδη τις βουτιές!

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 21-6-2020

Γιουβέτσι

Δευτέρα 22-6-2020

Μαλαχτό σφουγγάτο, παραδοσιακή αρωματική ομελέτα

Τρίτη  23-6-2020

Κοτόπουλο με μπάμιες

Τετάρτη 24-6-2020

Ιμάμ μπαϊλντί

Πέμπτη 25-6-2020

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Παρασκευή 26-6-2020

Γίγαντες πλακί

Σάββατο  27-6-2020

Σαρδέλες σε κληματόφυλλα

Σαλάτες

Βλίτα-κολοκυθάκια-πατάτες βραστά

Πατατοσαλάτα χωριάτικη

Σαλάτες με αλμύρα (για όσους μπορούν να βρουν)

Σαλάτα με ψητές χρωματιστές πιπεριές

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Πουρές πατάτας με ελαιόλαδο

Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια

Τάρτα μελιτζάνας με κρητικά τυριά

Ξεσκέπαστη κολοκυθόπιτα με φύλλο

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Μπισκοτογλυκό με ζελέ και άνθος αραβοσίτου

Κέικ γιαουρτιού 1-2-3-4

Κέικ μπανάνας με ινδοκάρυδο στο multi

Ζαχαρόψωμα εκλεκτά (και για την παραλία!)

Ρολά σταφίδας με φυσικό προζύμι (και για την παραλία!)

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!