Μενού εβδομάδας

Μενού 19: Από 10-5-2020 ως 16-5-2020

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Εδώ και σήμερα με ανοιξιάτικες προτάσεις στο μενού της εβδομάδας για σπιτικά μαγειρέματα! Ευχόμαστε να σας διευκολύνουμε και να τις βρείτε ενδιαφέρουσες. Η τούρτα φράουλα, η ανοιξιάτικη μηλόπιτα και το γλυκό με cream crackers στα προτεινόμενα γλυκά, ειδικά για την αυριανή Γιορτή της Μητέρας!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 10-5-2020

Μοσχαράκι ή αρνάκι με αρακά και καρότα

 

 

Δευτέρα 11-5-2020

Η πιο απλή μακαρονάδα φούρνου

 

 

Τρίτη  12-5-2020

Κεφτέδες με πατάτες στην κατσαρόλα

 

 

Τετάρτη 13-5-2020

Φάβα

 

 

Πέμπτη 14-5-2020

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

 

 

Παρασκευή 15-5-2020

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

 

 

Σάββατο  16-5-2020

Ψάρι με βλίτα στο φούρνο

 

 

Σαλάτες

Πικράσταχα (ή άλλα χόρτα βραστά)

 

Παπούλες ή μαρουλοσαλάτα με βινεγκρέτ ντομάτας

 

Βλίτα με κολοκύθια τσιγαριαστά (οι χοχλιοί προαιρετικοί)

 

Ρεγγοσαλάτα με φακές ή πατάτες

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Σφουγγάτο με κολοκύθια «λευκό»

 

ή σφουγγάτο με αγκινάρες

 

Πιπερόπιτα

 

Ψωμάκια με σπανάκι και τυρί

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

«Μιλφέιγ» με cream crackers

 

Τούρτα φράουλας με κρέμα γιαουρτιού

 

Μηλόπιτα ανοιξιάτικη

 

Ρολά σταφίδας με φυσικό προζύμι

 

Κουλουράκια με ελαιόλαδο και γιαούρτι

 

Καλά να είμαστε, με υγεία και υπομονή να αντέχουμε όσα περνάμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές