Μενού εβδομάδας

Μενού 18: Από 3-5-2020 ως 9-5-2020

Καλημέρα, Καλό Σαββατοκύριακο. Εδώ και σήμερα με ανοιξιάτικες προτάσεις στο μενού της εβδομάδας, για σπιτικά μαγειρέματα! Ευχόμαστε να σας διευκολύνουμε και να τις βρείτε ενδιαφέρουσες.

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

Κυριακή 3-5-2020

Αγκιναράτο

 

 

Δευτέρα 4-5-2020

Ρύζι με λαχανικά εποχής

 

 

Τρίτη  5-5-2020

Κοτόπουλο με πατάτες μπλουμ

 

 

Τετάρτη 6-5-2020

Μαυρομάτικα φασολάκια με μάραθα

 

 

Πέμπτη 7-5-2020

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά (κρατάμε το εσωτερικό τους για κέικ)

 

 

Παρασκευή 8-5-2020

Αρακάς λαδερός

 

 

 

Σάββατο  9-5-2020

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες και άλλα…

 

 

Σαλάτες

Μπρόκολο βραστό

 

Ανοιξιάτικη με φράουλες και αβοκάντο

 

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και μαϊντανό

 

 

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τυρόπιτα αρωματική με φύλλο κρούστας

 

Κριθαράκι με ντομάτα

 

Κεφτέδες με αγκινάρες

 

Σφουγγάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια

 

Αλμυρό κέικ καρότου

 

 

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Κέικ κολοκυθιού (με το εσωτερικό των κολοκυθιών)

 

Μπισκοτάκια μελιού

 

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

 

Το πιο εύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου

 

 

Καλά να είμαστε, με υγεία και υπομονή να αντέχουμε όσα περνάμε!

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!